* RecreatiePurmerend

Opening nieuwe aanlegsteigers Purmerend

A.s. zaterdag 16 april worden de nieuwe steigers officieel geopend met een feestelijk evenement aan de Kanaalkade. Na deze opening is Purmerend 45 ligplaatsen voor pleziervaartuigen rijker, op loopafstand van het oude stadshart. De steigers zijn mede gesubsidieerd door de Provincie Noord-Holland en het recreatieschap Waterland.

Programma

  • 14.00 uur vertrek sloep met genodigden vanaf de botenhelling aan de Kanaaldijk.
  • 14.00 – 14.30: begeleid door boten van de watersportvereniging Purmerend vaart de sloep naar de Kanaalkade. Ook een medewerker van H-2flow ‘vliegt’ boven het water mee. Aan de Kanaalkade staat een zeemanskoor te zingen.
  • 14.30 uur aankomst Kanaalkade. Hier vindt de officiële opening plaats door de heer Loggen, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, wethouder Nijenhuis en de heer Bosma, voorzitter van de watersportvereniging Purmerend.
    Steigers bij het centrum.

Door de aanwezigheid van uitnodigende aanlegplaatsen aan de Kanaalschans en de Kanaalkade ontstaat er een aantrekkelijk en levendig gebied aan het Noordhollands Kanaal. Aan de Kanaalkade zijn nieuwe steigers aangelegd waar zo’n 40 pleziervaartuigen kunnen aanmeren. Langs de Beemsterburgwal is een opstapplaats voor kano’s. Aan de overkant, bij het viaduct van de A7, is een gloednieuwe openbare botenhelling.

Prachtige routes in het Sloepennetwerk

Vorig jaar is Purmerend aangesloten op het Sloepennetwerk Laag Holland. De routes voeren onder andere langs de nieuwe steigers van Purmerend. Met behulp van kaarten en bordjes kunnen waterrecreanten zelf hun routes door Purmerend en omgeving uitstippelen. De routes staan op www.sloepennetwerk.nl.

Foto: Gemeente Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.