Opening nieuwe aanlegsteigers Purmerend

A.s. zaterdag 16 april worden de nieuwe steigers officieel geopend met een feestelijk evenement aan de Kanaalkade. Na deze opening is Purmerend 45 ligplaatsen voor pleziervaartuigen rijker, op loopafstand van het oude stadshart. De steigers zijn mede gesubsidieerd door de Provincie Noord-Holland en het recreatieschap Waterland.

Programma

  • 14.00 uur vertrek sloep met genodigden vanaf de botenhelling aan de Kanaaldijk.
  • 14.00 – 14.30: begeleid door boten van de watersportvereniging Purmerend vaart de sloep naar de Kanaalkade. Ook een medewerker van H-2flow ‘vliegt’ boven het water mee. Aan de Kanaalkade staat een zeemanskoor te zingen.
  • 14.30 uur aankomst Kanaalkade. Hier vindt de officiële opening plaats door de heer Loggen, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, wethouder Nijenhuis en de heer Bosma, voorzitter van de watersportvereniging Purmerend.
    Steigers bij het centrum.

Door de aanwezigheid van uitnodigende aanlegplaatsen aan de Kanaalschans en de Kanaalkade ontstaat er een aantrekkelijk en levendig gebied aan het Noordhollands Kanaal. Aan de Kanaalkade zijn nieuwe steigers aangelegd waar zo’n 40 pleziervaartuigen kunnen aanmeren. Langs de Beemsterburgwal is een opstapplaats voor kano’s. Aan de overkant, bij het viaduct van de A7, is een gloednieuwe openbare botenhelling.

Prachtige routes in het Sloepennetwerk

Vorig jaar is Purmerend aangesloten op het Sloepennetwerk Laag Holland. De routes voeren onder andere langs de nieuwe steigers van Purmerend. Met behulp van kaarten en bordjes kunnen waterrecreanten zelf hun routes door Purmerend en omgeving uitstippelen. De routes staan op www.sloepennetwerk.nl.

Foto: Gemeente Purmerend

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*