18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
Home* RecreatieOpening nieuwe aanlegsteigers Purmerend

Opening nieuwe aanlegsteigers Purmerend

A.s. zaterdag 16 april worden de nieuwe steigers officieel geopend met een feestelijk evenement aan de Kanaalkade. Na deze opening is Purmerend 45 ligplaatsen voor pleziervaartuigen rijker, op loopafstand van het oude stadshart. De steigers zijn mede gesubsidieerd door de Provincie Noord-Holland en het recreatieschap Waterland.

Programma

  • 14.00 uur vertrek sloep met genodigden vanaf de botenhelling aan de Kanaaldijk.
  • 14.00 – 14.30: begeleid door boten van de watersportvereniging Purmerend vaart de sloep naar de Kanaalkade. Ook een medewerker van H-2flow ‘vliegt’ boven het water mee. Aan de Kanaalkade staat een zeemanskoor te zingen.
  • 14.30 uur aankomst Kanaalkade. Hier vindt de officiële opening plaats door de heer Loggen, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, wethouder Nijenhuis en de heer Bosma, voorzitter van de watersportvereniging Purmerend.
    Steigers bij het centrum.

Door de aanwezigheid van uitnodigende aanlegplaatsen aan de Kanaalschans en de Kanaalkade ontstaat er een aantrekkelijk en levendig gebied aan het Noordhollands Kanaal. Aan de Kanaalkade zijn nieuwe steigers aangelegd waar zo’n 40 pleziervaartuigen kunnen aanmeren. Langs de Beemsterburgwal is een opstapplaats voor kano’s. Aan de overkant, bij het viaduct van de A7, is een gloednieuwe openbare botenhelling.

Prachtige routes in het Sloepennetwerk

Vorig jaar is Purmerend aangesloten op het Sloepennetwerk Laag Holland. De routes voeren onder andere langs de nieuwe steigers van Purmerend. Met behulp van kaarten en bordjes kunnen waterrecreanten zelf hun routes door Purmerend en omgeving uitstippelen. De routes staan op www.sloepennetwerk.nl.

Foto: Gemeente PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.