19.9 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeGemeenteProject Brede School locatie Kohnstammschool beëindigd

Project Brede School locatie Kohnstammschool beëindigd

De afgelopen jaren heeft gemeente Waterland, samen met de scholen op het Scholeneiland, Stichting De Bolder, Stichting Kinderopvang Waterland, Karmac Bibliotheek Services en het Centrum Jeugd en Gezin, met zeer veel inspanning en enthousiasme gewerkt aan het tot stand komen van een multifunctionele accommodatie en brede school (mfa/BSS) op de locatie van de voormalige Kohnstammschool aan de Pierebaan in Monnickendam.

De betrokken onderwijsbesturen hebben onlangs laten weten dat zij de voorkeur geven aan renovatie en vernieuwbouw van de huidige gebouwen op het Scholeneiland. Daarnaast geven zij aan geen vertrouwen meer te hebben in de mogelijkheden voor een nieuw voorlopig ontwerp en een betaalbare exploitatie. Het college heeft kennisgenomen van deze koerswijziging. Op grond daarvan heeft het college helaas moeten besluiten de ontwikkeling van de beoogde multifunctionele accommodatie op deze locatie te beëindigen.

Teleurstelling

Het college is buitengewoon teleurgesteld dat door de onderwijspartners een andere koers wordt gevaren. Alle betrokken partijen stonden tot voor kort open voor elkaars ideeën, ervaring en kennis. Het uiteindelijke doel was een gezamenlijk gebouw te realiseren, waardoor het bestaande netwerk van kinderen, inwoners van Waterland (met name Monnickendam) en medewerkers verder tot bloei konden komen. Door onderlinge samenwerking en het delen van ruimtes werden de partners in staat gesteld om naast hun eigen programma een rijker activiteitenaanbod voor opgroeiende kinderen en inwoners van Monnickendam aan te bieden. De schoolbesturen hebben nu aangegeven dat zij de voorkeur geven aan renovatie en vernieuwbouw van de huidige schoolgebouwen. Het college heeft met alle betrokken partijen een lange periode intensief aan dit project gewerkt en daarmee heeft het veel geld en tijd gekost. De teleurstelling om het project te moeten beëindigen is dan ook groot.

Koerswijziging

De drie schoolbesturen van de Kennedy-/Willem de Zwijgerschool, obs De Fuut en De Verwondering zijn een onderzoek gestart naar de mogelijkheid om de onderwijsinstellingen te huisvesten in te renoveren bestaande gebouwen op het huidige Scholeneiland. Op basis van dit onderzoek hebben de schoolbesturen hun voorkeur uitgesproken voor de ontwikkeling van het concept Brede School op de huidige locatie van het Scholeneiland. Deze andere richting heeft niet de voorkeur van de maatschappelijke instellingen en de gemeente. De besturen van de maatschappelijke partijen van de Bolder, Karmac Bibliotheek, de Stichting Kinderopvang Waterland (SKW) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) stonden en staan nog steeds positief tegenover de ontwikkeling van de Brede School op de Kohnstammlocatie. Voor hen is de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de voorzieningen en vooral de samenwerking binnen het brede school concept, ondergebracht in één gebouw op die locatie, de beste optie. Het college wacht nu verdere initiatieven van de schoolbesturen af waarbij er van wordt uitgegaan dat het belang van het kind nog steeds voorop wordt gesteldSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.9 ° C
20.7 °
18.9 °
75 %
1.8kmh
83 %
di
21 °
wo
21 °
do
22 °
vr
22 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.