Regionaal

Provincie investeert 20 miljoen extra in regio Markermeerdijken

De provincie Noord-Holland reserveert € 20 miljoen voor extra voorzieningen voor recreatie, toerisme, natuur en cultuurhistorie, gekoppeld aan de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam. Daarmee wordt de regio niet alleen veiliger maar ook vitaler.

Ruim 33 kilometer Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam zijn niet stabiel genoeg en moeten worden versterkt om ruim 1,2 miljoen Noord-Hollanders te blijven beschermen tegen het water. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is verantwoordelijk voor de dijkversterking en stelt, samen met de aannemers, het dijkversterkingsplan op.

Gedeputeerde Cees Loggen: “Wij willen werk met werk maken. Nu de Markermeerdijken worden aangepakt voor de waterveiligheid, investeert de provincie daaraan gekoppeld in extra voorzieningen rond de dijk, zoals wandel- en fietspaden, stranden, ankerplaatsen en andere toeristische voorzieningen. Hierdoor profiteert de regio ook economisch van de nieuwe kansen die een veilige dijk biedt. Zo werken we, met respect voor het verleden, aan een veilig en mooier dijklandschap voor de toekomst.”

De provincie gaat nu samen met het hoogheemraadschap, gemeenten, recreatieschap, natuurorganisaties en ondernemers bekijken welke projecten voor financiering in aanmerking komen. Bij de uitwerking van de plannen worden ook bewoners en belangenorganisaties betrokken.

Gedeputeerde Staten reserveren hiervoor een bedrag van € 20 miljoen en vragen Provinciale Staten daarmee in te stemmen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.