9.9 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
Home* OpinieOpinie: Stuntelend D66 wil Rotgans als wethouder

Opinie: Stuntelend D66 wil Rotgans als wethouder

Vacature: College zoekt nieuwe wethouder, D66 een nieuwe fractievoorzitter.

D66 heeft het momentum verloren. Twee maanden geleden stapte wethouder Edwin Voorbij -de semi beleidsambtenaar uit Hoorn- onverwachts op.  Ex-wethouder Voorbij was een binnenvetter en lag steeds slechter binnen het college dus het kwam het college wel goed uit dat hij opstapte.

Stemmen binnen de partij laten me wel weten dat ze verrast zijn met het spontaan opstappen van wethouder Voorbij, opeens was hij weg. De druppel was de motie van treurnis van de PvdA, maar hij is gevallen om het Beusebos, want over dat onderwerp blijkt D66 intern verdeeld te zijn. Ja beste mensen, het Beusebos, niet alleen beroemd om de grootste protestmars aller tijden, maar nu dus ook bekend om het opstappen van een wethouder.

In twee maanden tijd heeft de partij nog geen vervanger weten te vinden die de coalitie wou accepteren. De kandidaten die de partij voor ogen had heeft het college afgewezen. In de tweede week van mei, wanneer de vakantie voorbij is, buigt het college zich over de keuze van een nieuwe wethouder. De kans is klein dat deze van D66 zal zijn.

IMG_3630
” de pauze is Voorbij “

Patrick Blokzijl, de fractievoorzitter van D66, -die kennelijk de daadkracht mist om fractievoorzitter te zijn- heeft als een kleine dictator de touwtjes in handen. Alles wijst erop dat D66 eigenlijk liever geen wethouder meer levert, ‘laat Rotgans maar wethouder worden, dan weten we zeker dat de coalitie valt’. Het gestuntel binnen D66 Purmerend is op dit moment zo beschamend dat het me doet me denken aan de ruzies tijdens de pauzes uit mijn basisschoolperiode. Bij de partij is een implosie op komst.

D66 heeft met de niet daadkrachtige fractievoorzitter Patrick Blokzijl de macht verloren. Onder zijn voorzitterschap valt zijn fractie uit elkaar. Het is zo ver gekomen dat zelfs zijn eigen partij liever uit het college stapt en vanaf de zijlijn verder kijkt, dan verder wil mee regeren in ‘ons Purmerend’

Opvallend blijft het hoeveel moeite D66 heeft met het vinden van een capabele vervanging. Ik dacht altijd dat D66 wel een landelijke back-up database zou hebben voor falende bestuurders.

Terwijl het college zich buigt over de nieuwe wethouder lijkt het me verstandig dat D66 zich gaat buigen over een nieuwe fractievoorzitter want de pauze is Voorbij.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.9 ° C
10.7 °
9.4 °
78 %
11.6kmh
100 %
ma
9 °
di
10 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.