17.7 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomeGemeenteBetere bereikbaarheid via Jaagweg

Betere bereikbaarheid via Jaagweg

Purmerend – Goed nieuws voor gebruikers van de Jaagweg (N235): De aanleg van een spitsbusbaan op de N235 tussen Ilpendam en Purmerend verbetert de veiligheid en doorstroming. Naar verwachting nog dit jaar zal het werk worden gestart. De nieuwe spitsbusbaan kan in 2 richtingen worden gebruikt. De huidige busbaan kan momenteel alleen in de richting Amsterdam worden gebruikt.

Op dit moment vertraagt het invoegen van de grote hoeveelheid bussen bij Ilpendam het verkeer. Daardoor ontstaan files en lange reistijden. Als de bussen straks tijdens de spits over een eigen busbaan kunnen doorrijden voorkomt dat het opstropen van het autoverkeer. Uit berekeningen blijkt dat (u) daarmee de reistijd tussen Purmerend en Amsterdam 10 tot 15 minuten (eerder op uw bestemming bent) korter is.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt er in Ilpendam bij de bushaltes bij de Zonneweg een voetgangerstunnel gerealiseerd.

Voor de spitsbusbaan worden nieuwe bestemmingsplannen opgesteld door Purmerend en Waterland. De gemeenteraad van Purmerend beslist hierover op donderdag 30 juni. Bewoners hebben hierop verschillende bezwaren ingediend.

Lees het artikel ‘Veel bewonerswensen voor N235 gehonoreerd’ op de projectwebsite van de Provincie Noord-Holland.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Maar als je de busbaan doortrekt zal de bus toch een keer moeten oversteken. Dus verplaats je het verkeerslichtenprobleem van ilpendam richting Mac Donalds afslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.4 °
16.7 °
81 %
4.5kmh
99 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.