GemeentePurmerend

Betere bereikbaarheid via Jaagweg

Purmerend – Goed nieuws voor gebruikers van de Jaagweg (N235): De aanleg van een spitsbusbaan op de N235 tussen Ilpendam en Purmerend verbetert de veiligheid en doorstroming. Naar verwachting nog dit jaar zal het werk worden gestart. De nieuwe spitsbusbaan kan in 2 richtingen worden gebruikt. De huidige busbaan kan momenteel alleen in de richting Amsterdam worden gebruikt.

Op dit moment vertraagt het invoegen van de grote hoeveelheid bussen bij Ilpendam het verkeer. Daardoor ontstaan files en lange reistijden. Als de bussen straks tijdens de spits over een eigen busbaan kunnen doorrijden voorkomt dat het opstropen van het autoverkeer. Uit berekeningen blijkt dat (u) daarmee de reistijd tussen Purmerend en Amsterdam 10 tot 15 minuten (eerder op uw bestemming bent) korter is.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt er in Ilpendam bij de bushaltes bij de Zonneweg een voetgangerstunnel gerealiseerd.

Voor de spitsbusbaan worden nieuwe bestemmingsplannen opgesteld door Purmerend en Waterland. De gemeenteraad van Purmerend beslist hierover op donderdag 30 juni. Bewoners hebben hierop verschillende bezwaren ingediend.

Lees het artikel ‘Veel bewonerswensen voor N235 gehonoreerd’ op de projectwebsite van de Provincie Noord-Holland.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Maar als je de busbaan doortrekt zal de bus toch een keer moeten oversteken. Dus verplaats je het verkeerslichtenprobleem van ilpendam richting Mac Donalds afslag.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: