14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* Edam-VolendamKap bomen in Edam

Kap bomen in Edam

Edam – Aan de rand van de atletiekbaan achter de woning aan de Burgemeester Versteeghsingel 1 in Edam staan een aantal populieren waarvan de wortels aangetast zijn door een ophoging met bagger. Eén van die populieren is daardoor bij de laatste storm omgewaaid.

Omdat het gevaar voor omwonenden groot is als er nog meer bomen van die groep omwaaien, zullen er op korte termijn zes gekapt worden. Ter plaatse is voldoende opgaande beplanting aanwezig, zodat voor herplant geen plaats is.

Aan de Noordervesting in Edam is bij dezelfde storm opnieuw een aantal kastanjes dusdanig beschadigd dat zij direct gekapt dienden te worden. Vooral nabij woningen zijn enkele bomen preventief gekapt of van de takken ontdaan.
Uiteindelijk zullen alle kastanjes aan de Noordervesting gekapt moeten worden en vervangen door een sterker boomsoort, bijvoorbeeld de iep.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Openbare Werken, tel 14 0299Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.