* Edam-VolendamGemeente

Kap bomen in Edam

Edam – Aan de rand van de atletiekbaan achter de woning aan de Burgemeester Versteeghsingel 1 in Edam staan een aantal populieren waarvan de wortels aangetast zijn door een ophoging met bagger. Eén van die populieren is daardoor bij de laatste storm omgewaaid.

Omdat het gevaar voor omwonenden groot is als er nog meer bomen van die groep omwaaien, zullen er op korte termijn zes gekapt worden. Ter plaatse is voldoende opgaande beplanting aanwezig, zodat voor herplant geen plaats is.

Aan de Noordervesting in Edam is bij dezelfde storm opnieuw een aantal kastanjes dusdanig beschadigd dat zij direct gekapt dienden te worden. Vooral nabij woningen zijn enkele bomen preventief gekapt of van de takken ontdaan.
Uiteindelijk zullen alle kastanjes aan de Noordervesting gekapt moeten worden en vervangen door een sterker boomsoort, bijvoorbeeld de iep.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Openbare Werken, tel 14 0299


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.