17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomeNatuurProvincie besteedt vergunningen en handhaving groene wetten uit

Provincie besteedt vergunningen en handhaving groene wetten uit

Purmerend – De provincie Noord-Holland brengt in 2016 een groot deel van de uitvoerende taken op het gebied van vergunningverlening en handhaving onder bij de vier omgevingsdiensten die werken op het grondgebied van Noord-Holland.

Op 1 juli 2016 wordt het laatste deel van de vergunnings- en handhavingstaken, die op dit moment door de provincie worden uitgevoerd, overgeheveld naar de omgevingsdiensten. Het gaat om de taken die horen bij vergunningen en handhaving in het kader van de Flora- en faunawet, de Natuurbeschermingswet, de Provinciale Milieuverordening stiltegebieden, het toezicht op de Boswet en de advisering op de Natuurschoonwet. Deze taken gaan naar de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN).

De provincie droeg op 1 januari dit jaar ook al een aantal taken over. Iedere omgevingsdienst zorgt sinds die datum voor de vergunningen bodem in de eigen regio. Daarnaast werden de taken op het gebied van zwemwater en (vaar)wegen ondergebracht bij de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied kreeg o.a. de vergunningverlening en handhaving vuurwerk, RBML (luchtvaart) en grondwater. Daarnaast nam de OD NZKG de uitvoering van de overige, meer technische taken op zich.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.