NatuurPurmerend

Eikenprocessierups in het Purmerbos

Purmerend – Enkele dagen geleden zijn in het Purmerbos en op het naastgelegen sportcomplex “Wherevogels” eikenprocessierupsen aangetroffen. De haren van deze rupsensoort kunnen ernstige irritaties veroorzaken bij mens en dier. Omdat de haartjes zich ook via de lucht verspreiden is een directe aanraking met de rups niet noodzakelijk om er toch behoorlijke klachten van te kunnen krijgen.

De gemeente Purmerend heeft zelf geen bericht afgegeven omtrent de ontdekking van de rupsensoort. Hoewel het sportcomplex gesloten is tot medio augustus, wordt er op de website van Wherevogels wel informatie verschaft:

“De gemeente Purmerend een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven alle nesten te verwijderen. Dit zal (volgens huidige planning) gebeuren op 12 juli en na deze datum zal de accommodatie gevrijwaard zijn van de eikenprocessieruspen. Om er zeker van te zijn dat ook volgend jaar de rupsen niet terugkomen, zal dit specialistisch bedrijf ook volgend jaar terugkomen voor een hernieuwde inspectie.”

Wees de komende tijd dus even extra oplettend, als u gaat wandelen in de omgeving van het Purmerbos.

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.