OVRegionaal

IJtunnel eind deze week 6 weken dicht

Regionaal – De gemeente Amsterdam werkt deze zomer weer in de IJtunnel. Alle bestaande wegtunnels moeten in 2019 aan de nieuwe Europese tunnelwetgeving voldoen, ook de IJtunnel uit 1968.

De werkzaamheden om te voldoen aan het veiligheidsniveau vinden deze zomer plaats in een aaneengesloten periode van 6 weken. Op vrijdagavond 15 juli 23:59 uur gaat de 1140 meter lange tunnel dicht voor auto- en busverkeer met uitzondering van nood- en hulpdiensten. Maandagochtend 29 augustus 5:00 uur gaat de tunnel weer open.

Alle bussen van EBS met als eindhalte Amsterdam C.S. rijden om via de Zeeburgertunnel en de Piet Hein Tunnel en Vice versa. Dit kost de reiziger zo’n 15 minuten extra reistijd per rit.

Foto: Stock

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.