9.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
Home* TheaterWinterbloemen in Theater de Purmaryn

Winterbloemen in Theater de Purmaryn

Regionaal – Een toneelstuk over vriendschap en verlies. Over trouw en ander ongemak. Susan Visser, Anneke Blok, Lot van Lunteren en Astrid van Eck spelen de voorstelling ‘Winterbloemen’. Een indringend en geestig toneelstuk van Peer Wittenbols over vier vriendinnen. De regie is in handen van Rob Ligthert. De voorstelling is op woensdag 2 november te zien in Theater de Purmaryn.

Vier vriendinnen zijn op weg naar een luxe wellness oord in de Ardennen. Ze gaan een feestelijke punt zetten achter een emotionele periode van een van hen. Hun auto’s knallen echter op elkaar in een sneeuwstorm en raken total loss. Wonder boven wonder zijn ze zelf ongedeerd. Nu is het wachten op verlossing. Als die ooit komt, tenminste. Het wordt een gedenkwaardige en bewogen nacht waarin zo goed als niets van het leven onbesproken blijft. Indringend, geestig en soms hilarisch.

“De tekst is scherpzinnig, spitsvondig en schuurt zo nu en dan lekker. De vier actrices zijn heerlijk op dreef en halen alles uit hun rol.” schreef het Noordhollands Dagblad over dit toneelstuk.

“Het is onder actrices een veelgehoorde klacht dat er wel interessante mannenrollen geschreven worden, maar weinig vrouwenrollen. Die handschoen pakken wij op,” vertellen Peer Wittenbols en Rob Ligthert. “Winterbloemen gaat over de vriendschapsrelaties tussen vrouwen. Vriendschappen evolueren en verandering gaat vaak gepaard met onzekerheid, verlies en pijn. Waar mannen er dan liever het zwijgen toe doen, praten vrouwen daar onderling expliciet over. ‘Winterbloemen’ is een voorstelling over vrouwen en uiteindelijk over de mens in zijn tragische, ploeterende en zeker ook hilarische levenswandel.”

Peer Wittenbols en Rob Ligthert werken al ruim twintig jaar samen en hebben een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd met recente successen als ‘Honingjagers’ (Colombina voor Astrid van Eck, 2013), ‘Vette Dinsdag’ en ‘Liefdeslied’ (coproductie met Theatergroep Suburbia).

Winterbloemen

Theatergroep Suburbia
Woensdag 2 november | 20.15 uur | grote zaal Toneel | 1e rang € 24,00 | 2e rang € 21,00
Meer informatie en kaarten: www.depurmaryn.nl

Kopfoto: Claudia Kamergorodski.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
11.2 °
8.9 °
64 %
3.6kmh
100 %
do
9 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.