* ZakelijkPurmerend

Wethouder Rotgans slaat eerste paal Sligro

Purmerend – Met een druk op de knop sloeg wethouder Rotgans op maandagmiddag 24 oktober 2016 de eerste paal de grond in op bedrijventerrein Baanstee-Noord voor de 50e Sligro zelfbedieningsgroothandel. Het nieuwe pand verrijst op een kavel van 10.500 m2. De groothandel voor professionals in food opent in mei/juni van 2017 haar deuren.

De Sligro heeft haar oog op de Baanstee-Noord laten vallen vanwege de centrale ligging. De groothandel staat straks op een zichtbare plek en is makkelijk bereikbaar voor ondernemers uit zowel de regio als de stad Purmerend.

Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice van Sligro Food Group: “Purmerend stond al langer op ons lijstje. De horeca en het bedrijfsleven in Purmerend zijn van zo’n omvang en schaalgrootte dat een eigen Sligro-vestiging in de stad zinvol is. De eerste stap daarvoor hebben wij in januari van dit jaar gezet met de overname van De Kweker. Vanuit de oude Kweker-locatie aan de Wagenweg in Purmerend verhuizen wij naar nieuwbouw op Baanstee-Noord”. De nieuwe Sligro-vestiging krijgt 6.500 m2 vloeroppervlak op de begane grond en 3.200 m2 op de eerste verdieping met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen.

De gemeente is blij met de komst van Sligro. Wethouder Harry Rotgans ‘De Sligro is een mooie aanwinst voor onze stad. Onze centrale ligging in de regio was een van de vestigingsoverwegingen voor het bedrijf dat veel logistieke bewegingen kent. Bedrijventerrein Baanstee Noord is de ideale locatie en daarnaast hebben zowel Purmerend als Sligro een sterke groeiambitie”.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.