20.9 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home* PersberichtVogelgriep: dode vogels in onze regio

Vogelgriep: dode vogels in onze regio

Volendam – Gisteren maakte de gemeente Edam-Volendam bekend dat er in de regio Waterland een flink aantal dode wilde watervogels zijn ontdekt. Deze vogels zijn vermoedelijk besmet met het virus H5N8, ook wel bekend als vogelgriep.

Gisteren maakte het ministerie al een ophok- en afschermplicht bekend voor bedrijven die vogels houden voor consumptie. Deze maatregel is ingesteld nadat er bij wilde vogels in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Zwitserland het virus is aangetroffen. De kadavers die in onze regio zijn aangetroffen waren futen en kuifeenden in de buurt van Monnickendam.

Inwoners van onze regio worden opgeroepen om kadavers te melden bij de gemeente. En uiteraard wordt het sterk afgeraden om de dode watervogels aan te raken. Hoewel de kans dat een mens besmet raakt met het H5N8-virus als klein wordt beschouwd, is het niet uitgesloten.

Het is van belang om uw kinderen bewust te maken van het gevaar van dode vogels, om gezondheidsrisico’s uit te sluiten.

Update: 10:40 uur:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.9 ° C
22.2 °
19.4 °
73 %
1.3kmh
9 %
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.