* PersberichtGemeenteRegionaal

Vogelgriep: dode vogels in onze regio

Volendam – Gisteren maakte de gemeente Edam-Volendam bekend dat er in de regio Waterland een flink aantal dode wilde watervogels zijn ontdekt. Deze vogels zijn vermoedelijk besmet met het virus H5N8, ook wel bekend als vogelgriep.

Gisteren maakte het ministerie al een ophok- en afschermplicht bekend voor bedrijven die vogels houden voor consumptie. Deze maatregel is ingesteld nadat er bij wilde vogels in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Zwitserland het virus is aangetroffen. De kadavers die in onze regio zijn aangetroffen waren futen en kuifeenden in de buurt van Monnickendam.

Inwoners van onze regio worden opgeroepen om kadavers te melden bij de gemeente. En uiteraard wordt het sterk afgeraden om de dode watervogels aan te raken. Hoewel de kans dat een mens besmet raakt met het H5N8-virus als klein wordt beschouwd, is het niet uitgesloten.

Het is van belang om uw kinderen bewust te maken van het gevaar van dode vogels, om gezondheidsrisico’s uit te sluiten.

Update: 10:40 uur:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.