Inschrijven voor nieuwbouw koopwoning kan nog tot 1 januari 2017

Geen registratielijst meer

Purmerend – Belangstellenden voor nieuwbouw koopwoningen die worden gebouwd op grond van de gemeente, kunnen zich nog tot 1 januari 2017 registreren om in aanmerking te komen voor een woning.

In 2018 schaft de gemeente de registratielijst af. De reden hiervoor is dat de Huisvestingswet 2014, die op 1 januari 2015 in werking is getreden, gemeenten geen vrijheid meer geeft om regels te stellen voor de verdeling van koopwoningen. Op basis van de eerdere Huisvestingswet was dit wel mogelijk.

Nieuwbouwprojecten die op gemeentegrond worden ontwikkeld en in 2017 in de verkoop gaan, worden vooralsnog op basis van de registratielijst verkocht. De gemeente heeft betrokken projectontwikkelaars gevraagd om de bestaande afspraken over de verkoop te respecteren tot 1 januari 2018.

Woningzoekenden die nog in aanmerking willen komen voor een woning, kunnen zich nog tot 1 januari 2017 inschrijven. Woningzoekenden die al ingeschreven staan hoeven in 2017 de kosten van verlenging van de registratie niet te betalen. Zij worden per brief geïnformeerd over de afschaffing van de registratielijst.

Met ingang van 1 januari 2018 worden nieuwbouw koopwoningen door de projectontwikkelaar en/of makelaar(s) verkocht. Belangstellenden kunnen het aanbod van nieuwbouw koopwoningen dan vinden op Funda.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*