14.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendInschrijven voor nieuwbouw koopwoning kan nog tot 1 januari 2017

Inschrijven voor nieuwbouw koopwoning kan nog tot 1 januari 2017

Purmerend – Belangstellenden voor nieuwbouw koopwoningen die worden gebouwd op grond van de gemeente, kunnen zich nog tot 1 januari 2017 registreren om in aanmerking te komen voor een woning.

In 2018 schaft de gemeente de registratielijst af. De reden hiervoor is dat de Huisvestingswet 2014, die op 1 januari 2015 in werking is getreden, gemeenten geen vrijheid meer geeft om regels te stellen voor de verdeling van koopwoningen. Op basis van de eerdere Huisvestingswet was dit wel mogelijk.

Nieuwbouwprojecten die op gemeentegrond worden ontwikkeld en in 2017 in de verkoop gaan, worden vooralsnog op basis van de registratielijst verkocht. De gemeente heeft betrokken projectontwikkelaars gevraagd om de bestaande afspraken over de verkoop te respecteren tot 1 januari 2018.

Woningzoekenden die nog in aanmerking willen komen voor een woning, kunnen zich nog tot 1 januari 2017 inschrijven. Woningzoekenden die al ingeschreven staan hoeven in 2017 de kosten van verlenging van de registratie niet te betalen. Zij worden per brief geïnformeerd over de afschaffing van de registratielijst.

Met ingang van 1 januari 2018 worden nieuwbouw koopwoningen door de projectontwikkelaar en/of makelaar(s) verkocht. Belangstellenden kunnen het aanbod van nieuwbouw koopwoningen dan vinden op Funda.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.9 ° C
15.6 °
14 °
73 %
0.9kmh
100 %
do
19 °
vr
20 °
za
20 °
zo
22 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.