* MaatschappijPolitiekPurmerend

Lijst van Damme stelt ultimatum i.z. daklozenopvang AOP

Purmerend – De LVD heeft geruime tijd aangegeven zich niet te kunnen vinden in de door het college opgelegde geheimhouding aangaande de ontwikkelingen in de daklozenopvang AOP. Dit o.a. in samenhang met een ‘uitbreiding’ van Clup Welzijn en de ‘overname’ van SMD-medewerkers.

De argumentatie van het college waarop zij de geheimhouding baseert klopt in de visie van de LVD niet. De opgelegde vertrouwelijkheid aan de raad dient volgens het college om het AOP – dan wel hier werkzame personen – te beschermen. In de visie van de LVD ligt dat toch anders. Eens te meer omdat juist het college aangemerkt kan worden als ‘de agressor’ in haar aanpak. In dat geval dient het opleggen van deze geheimhouding vooral als “bescherming en verhullen van de eigen acties” van het college naar het AOP. “En daar is geheimhouding niet voor bedoeld”, aldus raadslid Ernst van Damme.

De LVD zal zo spoedig mogelijk het college verzoeken om de geheimhouding op dit AOP-dossier op te heffen. Als dit niet gebeurt vóór 10 maart 2017 dan zal de LVD zelf haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en de problematiek en stukken openbaar maken.

 

Kopfoto: pixabay

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.