14.2 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePolitiekPvdA en GroenLinks: anoniem solliciteren invoeren bij gemeente Purmerend

PvdA en GroenLinks: anoniem solliciteren invoeren bij gemeente Purmerend

Purmerend – De fracties van de PvdA en Groenlinks dienen vanavond tijdens de raadsvergadering een zogenaamde wilde motie in om anoniem solliciteren in te voeren in de gemeentelijke organisatie van Purmerend.

Raadsleden Kroese (PvdA) en Verhoogt (GroenLinks) zijn van mening dat voor het vinden van een baan op de arbeidsmarkt er geen belemmeringen moeten zijn. Gegevens zoals leeftijd, geslacht en etnische afkomst zouden in de eerste sollicitatieronde er niet toe moeten doen. Anoniem solliciteren zou leiden tot gelijke kansen op het kunnen toetreden tot de arbeidsmarkt. Tevens beweren ze dat discriminatie op de arbeidsmarkt op leeftijd, geslacht en etnische afkomst vaak onbewust worden gedaan.

Anoniem solliciteren zou een middel zijn om ongelijke kansen in sollicitatieprocedures tegen te gaan. Anoniem solliciteren is al bij verschillende gemeentes ingevoerd.

Beide fracties vragen dan ook aan het college om anoniem solliciteren in te voeren als onderdeel van het werving- en selectiebeleid ten aanzien van vacatures binnen de gemeentelijke organisatie en om te bezien welke mogelijkheden er zijn om te bewerkstelligen dat aan de gemeente gelieerde organisaties (zoals gesubsidieerde instellingen en organisaties die meedoen aan grote aanbestedingen) eenzelfde werving- en selectiebeleid gaan hanteren.

Of de motie wordt aangenomen door de raad van Purmerend vanavond is nog onbekend. Alleen PvdA en GroenLinks steunen tot nu toe de motie. Update: 17:25 uur: ook de fractie van D66 zal de motie steunen.

Premier Mark Rutte (VVD) is fel tegen anoniem solliciteren om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Dat gaf hij vandaag aan in een interview met online-medium VICE.

De motie vindt u hier: http://raad.purmerend.nl/sites/default/files/14%20Wilde%20motie%20PvdA%20GL%20D66%20Anoniem%20solliciteren.pdf

De raadsvergadering is vanavond vanaf 20:00 uur live te volgen op: purmerend.raadsinformatie.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,923FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.2 ° C
15 °
13.3 °
79 %
0.9kmh
86 %
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
19 °
vr
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.