PolitiekPurmerend

Raad keurt gedrag Van Damme af

Purmerend – Raadslid Ernst van Damme (LVD) diende tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 maart een motie van wantrouwen in tegen burgemeester Don Bijl. De burgemeester zou een dossier tegen hem opbouwen om hem als persoon en zijn partij in diskrediet te brengen. Van Damme verzocht de raad om mee te gaan in de door hem ingebrachte motie en het vertrouwen in de burgemeester per direct op te zeggen.

Tijdens de twee termijnen, waarin de raad kon reageren op de motie van wantrouwen, bleek al snel dat geen enkele fractie met de motie in zou stemmen.  Nog voor de motie van de LVD in stemming werd gebracht, kwamen de overige fracties als reactie met een tweetal andere moties.

De eerste, namens de fracties gepresenteerd door Bert Meulenberg (Stadspartij) betrof een motie van afkeuring ten aanzien van het gedrag van Van Damme. De tweede motie werd ingediend door Hans Meijer (PvdA). Dit betrof een motie van vertrouwen. In deze motie sprak Meijer namens de fracties uit dat de beweringen onterecht zijn en werd steun en vertrouwen uitgesproken naar burgemeester Don Bijl en zijn ambtenaren.

De motie van LVD werd verworpen met 1-32. De twee moties die daar op volgden werden beiden aangenomen met 32-1.

Foto: Piet Jonker

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.