2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home* VerkiezingenVerkiezingskaravaan GroenLinks brengt werkbezoek aan het Beusebos

Verkiezingskaravaan GroenLinks brengt werkbezoek aan het Beusebos

Purmerend  – Vanmiddag bracht europarlementariër Bas Eickhout van GroenLinks als onderdeel van een regionaal werkbezoek een bezoekje aan het Beusebos. Hij kwam samen met Laura Bromet, wethouder voor onder meer duurzaamheid en milieu in de gemeente Waterland en kandidaat voor de Tweede Kamer. De groene lijn van het werkbezoek aan de regio Waterland was de inzet van burgers voor het tegengaan van klimaatverandering (CO2), versterking van duurzaamheid en behoud van landschap.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Beusebos en fractievoorzitter van GroenLinks Purmerend René Verhoogt waren aanwezig om de delegatie welkom te heten. “GroenLinks wil veel meer actie voor duurzaamheid en natuurlijk landschap behouden en uitbreiden. De komst van een hotel bedreigt het voortbestaan van het steeds populairdere Beusebos”, aldus René Verhoogt.

Als teken van hoop en protest werd er door Bas Eickhout en Laura Bromet een eikenboompje in het Beusebos geplant. Fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks Purmerend benadrukte het belang van natuurlijk landschap en het Beusebos.

Aansluitend vond er in ’t Stamhuis een bijeenkomst plaats.

Filmpje door Stichting Vrienden van het Beusebos / Steef Lust

Foto’s: Rob Klaucke



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.