* VerkiezingenPolitiekPurmerend

Verkiezingskaravaan GroenLinks brengt werkbezoek aan het Beusebos

Purmerend  – Vanmiddag bracht europarlementariër Bas Eickhout van GroenLinks als onderdeel van een regionaal werkbezoek een bezoekje aan het Beusebos. Hij kwam samen met Laura Bromet, wethouder voor onder meer duurzaamheid en milieu in de gemeente Waterland en kandidaat voor de Tweede Kamer. De groene lijn van het werkbezoek aan de regio Waterland was de inzet van burgers voor het tegengaan van klimaatverandering (CO2), versterking van duurzaamheid en behoud van landschap.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Beusebos en fractievoorzitter van GroenLinks Purmerend René Verhoogt waren aanwezig om de delegatie welkom te heten. “GroenLinks wil veel meer actie voor duurzaamheid en natuurlijk landschap behouden en uitbreiden. De komst van een hotel bedreigt het voortbestaan van het steeds populairdere Beusebos”, aldus René Verhoogt.

Als teken van hoop en protest werd er door Bas Eickhout en Laura Bromet een eikenboompje in het Beusebos geplant. Fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks Purmerend benadrukte het belang van natuurlijk landschap en het Beusebos.

Aansluitend vond er in ’t Stamhuis een bijeenkomst plaats.

Filmpje door Stichting Vrienden van het Beusebos / Steef Lust

Foto’s: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.