Purmerend

Lenteproeverij bij Buurderij Weidevenne

Purmerend-  Buurderij Weidevenne organiseert op woensdag 22 maart een lenteproeverij bij Nelsie’s Fine Alley in Purmerend Weidevenne. Tussen 17.30 en 19.30 uur is iedereen welkom aan het Abel Tasmanplein 92, tegenover NS-station Weidevenne. Onder het motto ‘nieuw seizoen, nieuwe smaken’ laten de producenten van Buurderij Weidevenne hun biologische en op een natuurlijke wijze gemaakte etenswaren en dranken proeven! De gastheer van Buurderij De Rijp, Ernst van der Baan van Restaurant Bij Ernst uit De Rijp, schuift aan met specialiteiten uit zijn restaurant. 

Digitale boerderijwinkel

Buurderij Weidevenne is vorige maand van start gegaan in Purmerend. De Buurderij, derde van Nederland, maakt deel uit van Boeren & Buren.  Dat is een concept waarbij consumenten rechtstreeks kopen bij boeren en ambachtelijk werkende producenten uit de buurt. In plaats van dat ze alle producenten bezoeken, doen ze hun boodschappen via de digitale boerderijwinkel van Boeren & Buren. Op een wekelijkse bijeenkomst halen de consumenten hun bestelling op en ontmoeten ze de makers. In Purmerend is dat elke woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur in de gezellige ambiance van Nelsie’s Fine-Alley. Buren ontmoeten de producenten en elkaar. Buurderij Weidevenne kent nu al klanten die elke week komen!

Boeren & Buren komt uit Frankrijk (anno 2011) en is in alle landen om ons heen actief. Het concept werd opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen en een transitie naar duurzame landbouw te bevorderen. Door de keten te verkorten kunnen boeren zelf hun prijzen bepalen en ontvangen zij 80% van de verkoopprijs van hun producten. Alles wordt van tevoren besteld, zodat de producenten met lege kratten naar huis gaan.

Meer info: www.boerenenburen.nl en de Facebookpagina van Buurderij Weidevenne.

Kopfoto: Marco van Ammers Fotografie

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.