PurmerendSport

Collecte voor Fonds Gehandicaptensport op Kaasmarkt Purmerend

Purmerend – Zaterdag 1 april zijn er op de Kaasmarkt in Purmerend verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor aangepast sporten. Een beperking is immers geen belemmering om te kunnen sporten. Er is een informatiestand over gehandicaptensporten en een collecte voor het Fonds Gehandicaptensport. Die dag zijn er tientallen collectanten actief in de binnenstad. De opbrengst van de collecte is hard nodig om sport voor iedereen met een beperking mogelijk te maken.

Coördinator van de collecte in Purmerend is Wim Hoogterp, al vele jaren actief voor het promoten van aangepast sporten. In het winkelgebied in de binnenstad is er ter ondersteuning van de collecte op de Kaasmarkt een evenement voor jong en ouder met onder meer een gatengoal, springkussen en een vang-stok-spel.

Sportorganisatie Spurd ondersteunt het evenement en de collecte. Spurd is in Purmerend het aanspreekpunt voor aangepast sporten voor belangstellenden en voor sportverenigingen. De sportorganisatie coördineert ook de plaatsing van lokale informatie op de landelijke website over aangepast sporten unieksporten.nl.

Het evenement op de Kaasmarkt en de collecte in het winkelgebied is zaterdag 1 april van 11.00 uur tot 16.00 uur. Collectanten zijn vrijwilligers en onder meer afkomstig van de sportopleiding INHolland Haarlem en Spurd.  Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor uitbreiding van het aanbod aangepast sporten en verbetering van de kwaliteit van dat aanbod. Het fonds vraagt met activiteiten aandacht voor en geeft voorlichting over de wenselijkheid en mogelijkheid van gehandicaptensport. Het financieel kunnen ondersteunen van sportevenementen en sportorganisaties zonder winstoogmerk is belangrijk voor het bevorderen van gehandicaptensport.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.