BREAKINGPolitiekPurmerend

Krieger stopt in de Purmerendse politiek

Purmerend – Wethouder Krieger zal zich niet verkiesbaar stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft hij op 5 april 2017 aan de gemeenteraad van Purmerend laten weten. Krieger geeft te kennen dat hij zich niet beschikbaar stelt voor zowel een raadszetel als voor de functie van wethouder.

Hans Krieger was 35 jaar actief in de politiek als gemeenteraadslid en wethouder voor de VVD. En daarmee was hij het bekende gezicht van onze gemeenteraad. Deze raadsperiode zal de wethouder gewoon afmaken.

“Diep in mijn hart zou ik heel graag door willen gaan om al die boeiende projecten in de stad waar ik aan mag werken verder te brengen, maar ik realiseer me dat er altijd een moment komt waarop een stokje overgedragen moet worden. Ik zie in de fractie van mijn VVD veel talent, en wil met mijn beslissing ook anderen de ruimte geven om hun kansen te pakken.”

Krieger ontvangt, vanaf het moment dat hij stopt als wethouder, geld uit de wachtgeldregeling tot op het moment dat hij weer gaat werken. Het eerste jaar is dat een bruto bedrag van € 7200 euro per maand. Het tweede jaar is dat 80%. En de daarop volgende jaren, tot aan zijn pensioen, 70%.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.