20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeBREAKINGKrieger stopt in de Purmerendse politiek

Krieger stopt in de Purmerendse politiek

Purmerend – Wethouder Krieger zal zich niet verkiesbaar stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft hij op 5 april 2017 aan de gemeenteraad van Purmerend laten weten. Krieger geeft te kennen dat hij zich niet beschikbaar stelt voor zowel een raadszetel als voor de functie van wethouder.

Hans Krieger was 35 jaar actief in de politiek als gemeenteraadslid en wethouder voor de VVD. En daarmee was hij het bekende gezicht van onze gemeenteraad. Deze raadsperiode zal de wethouder gewoon afmaken.

“Diep in mijn hart zou ik heel graag door willen gaan om al die boeiende projecten in de stad waar ik aan mag werken verder te brengen, maar ik realiseer me dat er altijd een moment komt waarop een stokje overgedragen moet worden. Ik zie in de fractie van mijn VVD veel talent, en wil met mijn beslissing ook anderen de ruimte geven om hun kansen te pakken.”

Krieger ontvangt, vanaf het moment dat hij stopt als wethouder, geld uit de wachtgeldregeling tot op het moment dat hij weer gaat werken. Het eerste jaar is dat een bruto bedrag van € 7200 euro per maand. Het tweede jaar is dat 80%. En de daarop volgende jaren, tot aan zijn pensioen, 70%.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.