12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePolitiekProtest woningnood: tenten voor het stadhuis

Protest woningnood: tenten voor het stadhuis

Purmerend – De actiegroep sociale woningnood Purmerend gaat op woensdag 12 april 2017 een protestactie voeren tegen het huidige woonbeleid van de gemeente Purmerend. Dit gaan ze doen door tenten voor het stadhuis neer zetten als symbool voor de woningnood in Purmerend. Volgens de actiegroep zijn er momenteel te lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen en uit het plan woonvisie ”Purmerend 2040” wat die betreffende woensdag besproken wordt in de commissievergadering SOB blijkt dat het beleid amper een oplossing biedt aan de woningnood op het sociale segment.

De actiegroep is opgericht door Hans Devriesere omdat hij schrijnende situaties omtrent woningnood om zich heen zag. Later kwam Sandra Hofstra de gelederen versterken omdat zij zelf geconfronteerd werd met woningnood. Het heeft 4 jaar geduurd voordat haar dochter, schoonzoon en kleindochter een sociale huurwoning kregen, helaas niet binnen de gemeente Purmerend.

De actiegroep die op de Facebookpagina “actiegroep sociale woningnood Purmerend” met de achterban communiceert geeft aan dat zij meer sociale woningbouw wensen in Purmerend, meer dan de 1000 woningen die de gemeente in de woonvisie : ”Purmerend 2040” communiceert.

Met de protestactie willen ze de politieke partijen dwingen om meer sociale woningbouw in Purmerend toe te staan zodat de wachtlijsten naar beneden gaan. “Het duurt nu voor sommige wel 12 jaar en heel soms langer voordat iemand in aanmerking komt voor een sociale woning. Dit is veel te lang. De gemeente geeft aan een appeltje voor de dorst te hebben op een terrein in de Purmer-Zuid. Het wordt tijd dat de dorst wordt gelest.”, geeft Sandra aan.

Sandra: “Met de verantwoordelijke wethouder is er goed contact en deze heeft in diverse commissievergaderingen gewezen op onze actiegroep. Hij vind het een verlengstuk van de woondebatten. Ook diverse raadsleden reageren soms op de Facebookpagina. Ik roep iedereen die ook last heeft van de lange wachtlijsten om woensdag aanwezig te zijn. Nu hebben we nog de kans om dit ten goede voor sociale woningbouw te keren.”

Meer informatie over de actiegroep en het protest op: https://www.facebook.com/groups/308874016158672/

Link naar woonvisie Purmerend 2040: https://www.purmerend.nl/zoekresultaten?search=Purmerend+2040Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.