PolitiekPurmerend

College ontzegt Van Damme toegang tot deel stadhuis

Purmerend – Het College van B&W heeft raadslid Ernst van Damme per direct de toegang ontzegd tot het niet-openbare gedeelte van het stadhuis.  Het college heeft dit besluit genomen om confrontaties tussen ambtenaren en het raadslid te voorkomen. 

Van Damme staat er om bekend dat hij met een kritische blik naar het college en het ambtenarenapparaat kijkt. Hierbij laat hij regelmatig het achterste van zijn tong zien. De bevragingen van Lijst van Damme worden niet altijd op prijs gesteld en zijn al meermalen onderwerp van discussie geweest.

Zoals ik u in aanwezigheid van de Raadsgriffier heb medegedeeld, heeft het college besloten om u, gelet op de hardnekkigheid waarmee u ten onrechte medewerkers van de gemeente Purmerend in een kwaad daglicht probeert te stellen, de toegang tot het niet-openbare gedeelte van het stadhuis te ontzeggen. Wij hebben dit besluit mede genomen op grond van uw bejegening van medewerkers in de achter ons liggende periode. Hierover zijn meerdere gesprekken met u gevoerd. Wij willen confrontaties tussen u en onze medewerkers voorkomen en bevorderen dat zij in alle vrijheid en rust hun werk kunnen doen.”, zo heeft wethouder Rotgans Van Damme in een gesprek met hem laten weten.

Gedragscode raadsleden

In feite wordt Ernst van Damme een schending van één van de uitgangspunten uit de gedragscode voor raadsleden ten laste gelegd. In dit punt staat dat het handelen van een raadslid zodanig is dat burgers, bedrijven, collega-raadsleden, collegeleden en medewerkers van de gemeentelijke organisatie altijd op gelijke wijze en met respect tegemoet worden getreden en de belangen altijd op een correcte manier worden afgewogen.

Van Damme reageert verbolgen op de mededeling van het college. In een reactie aan Regio Purmerend geeft het raadslid aan dat hij sterk het gevoel heeft persoonlijk te worden tegengewerkt in de uitoefening van zijn functie als raadslid. Tevens geeft hij aan dat de beslissing van het college niet rechtsgeldig is, omdat een sanctie op basis van de schending van de gedragscode moet worden besloten door de gemeenteraad.

Foto: Piet Jonker


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

5 commentaren

  1. Meneer Ano danst onder de pijpen van godfather El Don Bijl. Waarom durf je niet je eigen naam neer te zetten? Nee neem dan Ernst die is recht voor zijn raap maar dat wordt door vele niet gewaardeerd. Nee die doen liever elle boog en vriendjes politiek.

  2. Het gerucht gaat dat er meer zaken spelen met hoge ambtenaren in relatie tot het college. Van Danme is een luis in de pels. Beetje mal, maar een van de weinige raadsleden die kritisch durft te zijn naar het college. Hij doet dit niet altijd even handig maar wel oprecht. Waar blijven de andere (slapende) raadsleden, of zijn ze bang?

  3. Door het machtsmisbruik welke momenteel hoogtij viert binnen de gemeente Purmerend, pas dit in de lijn van handelen van een aantal abtenaren en het college. Corrupt mag je het niet noemen, maar dit gaat echt de verkeerde kant uit, wat je ook van deze man vindt…!

  4. Nog het ongenoegen mogen hebben om die vent te moeten helpen tijdens de periode dat ik bij de gemeente heb gewerkt. Hoog tijd dat hij eindelijk eruit word geknikkerd. 🙂

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: