112Purmerend

Waarschuwing: klussende oplichters actief

Zaandam/Purmerend – Let op! In Noord-Holland zijn klussende, Engelssprekende oplichters actief. De afgelopen maanden zijn deze klussers weer gesignaleerd of hebben zij bewoners opgelicht. De politie ontving ook enkele meldingen vanuit de omgeving Zaandam en Purmerend. De oplichters lopen deuren af om hun diensten aan te bieden, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt of wordt er erg slechte kwaliteit geleverd. De politie adviseert dan ook om niet in zee te gaan met deze Engelssprekende klussers. De politie werkt aan de aanpak van deze reizende Engelssprekende klusjesmannen. Daarbij is informatie van gedupeerden en ook van bewoners die deze klussers zien, van groot belang!

Advies van de politie

Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens of maak foto’s. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed, bel dan 112. Meldt het ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Doe altijd aangifte!

Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.