* Zuidoostbeemster112

8 jaar cel voor Fransman die raadslid neerstak

Zuidoostbeemster – De Fransman die verleden jaar raadslid Segers neerstak is door de rechtbank veroordeelt tot een celstraf van 8 jaar en een schadevergoeding van 55.000 euro. De celstraf kwam overeen met die de officier van justitie op 4 mei 2017 heeft geeist.

De geëiste schadevergoeding van € 125.000 door de officier van justitie is door de rechtbank verlaagd tot €55.000.

Segers maakte tijdens de rechtzaak gebruik van haar spreekrecht. In haar verklaring gaf ze aan dat “het een wonder is, dat ze nog in leven is”. Ook het OM bevestigde dit. “Haar letsel was in potentie dodelijk. L liet haar bloedend achter in hulpeloze toestand. Hij had opzet op dood van Segers”.

Olivier L. stak Segers op 12 mei 2016 bij haar woning neer. Zelf verklaarde L. dat hij zich niets meer van het voorval kan herinneren. Hij was onder invloed van drugs en alcohol op het moment dat hij op het slachtoffer in stak.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2016/05/12/gewonde-bij-incident-zuidoostbeemster/


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.