Purmerendwonen

Krieger: over 2500 woningen is de koek op

Purmerend – “De bouw van 10.000 extra woningen in Purmerend is een stip aan de horizon”, zo verklaart wethouder Hans Krieger in een interview met nul20. “Op de nog beschikbare locaties kunnen hooguit 2.500 woningen worden gebouwd, maar daarna is de koek op eigen grondgebied echt op.”

Met ‘de nog beschikbare locaties’ doelt Krieger op de transformatie rondom de Wagenweg, extra bebouwing rondom de stations in Purmerend en ontwikkeling van het zuidelijk deel van Purmerend richting Ilpendam.

Om de ambitie van 10.000 extra woningen in 2040 te kunnen behalen is Purmerend afhankelijk van de buurgemeenten. In het verleden werd een deel van de Gors gebouwd op het grondgebied van Ilpendam. Kwadrant Afrika in de Weidevenne ligt deels op het voormalig grondgebied van Landsmeer.

Nu heeft de gemeente het oog laten vallen op de stroken ten noorden (Kwadijk), ten westen (Wormerland) en ten oosten (Purmer) van Purmerend.

De gemeenteraden van Edam/Volendam en Waterland lieten al eerder formeel aan Purmerend weten dat zij nadrukkelijk niet zullen meewerken aan de plannen de gemeente. Op 9 mei 2017 volgde gemeente Wormerland met een unaniem aangenomen motie tegen deze grensoverschrijdende bouwplannen.

 

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Stoppen met de invoer van mensen, er ligt meer grond in Afrika dan in Purmerend. Kun je je helemaal wezenloos bouwen.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: