14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeSportWilhelmus klinkt bij eerste interland op Waterlandse veld

Wilhelmus klinkt bij eerste interland op Waterlandse veld

Purmerend – Nog nooit eerder was het Wilhemus te horen op het veld van Rugby Club Waterland. Afgelopen zaterdag mocht Waterland gastheer zijn van een bijzondere wedstrijd: Oranje A tegen England Counties onder 20, een team van Engelse talenten die worden klaargestoomd voor een professionele rugbycarrière.

Honderden mensen kwamen af op de wedstrijd, waarbij namens Waterland Quermy Warmerdam en Jannes Pijnenburg uitkwamen voor Oranje. In het ietwat branderige zonnetje konden zij genieten van een wedstrijd toprugby. Het Engelse team was in Nederland voor een trainingsweek, waarbij deze wedstrijd de afsluiting vormde. Thomas Termeulen, wedstrijdsecretaris bij Waterland: “Een paar weken terug werd ik gebeld door Rugby Nederland. Ze vroegen mij of wij in staat waren deze oefeninterland te organiseren. Ik zei direct ja! Met een groep enthousiaste vrijwilligers hebben we ervoor gezorgd dat deze wedstrijd plaats kon vinden.”

En er komt nogal wat kijken bij de organisatie van een interland. Zo werd er een arbitrair trio aangesteld, moest er een ambulance aanwezig zijn, catering voor de teams en werd gevraagd om een professioneel geheel. “We willen hiermee de Gemeente Purmerend, beiden rugbyteams en de hele regio Waterland laten zien wat we kunnen.”

Tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk wie de sterkste partij was. De Engelsen speelden gestructureerd, snel en waren enorm fit. Doorbraken van Oranje werden al snel afgestraft, en simpel werd er gewonnen met 8 tegen 57. Ondanks dit verlies van Nederland, konden rugbyliefhebbers zaterdag genieten van een heerlijke pot toprugby, in ons eigenste Purmerend!

 

Kopfoto: Mark Wokke, speler Castricumse RC, enige try Oranje.

Gemaakt door: Maarten Rabelink

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Het is echter niet de eerste keer dat er een interland gespeeld wordt op het Waterland terrein, al eerder waren de Franse interland dames al eens te gast bij Waterland. Hebben toen tegen de Nederlandse dames gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.