14.2 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeSportMaak kennis met judo en aikido bij SV Kodokan - uniek: al...

Maak kennis met judo en aikido bij SV Kodokan – uniek: al vanaf leeftijd 2,5 jaar

Purmerend – Al meer dan 50 jaar is SV Kodokan een begrip in Purmerend. Duizenden kinderen en volwassenen hebben in de afgelopen decennia kennis gemaakt met judo en aikido bij de in 1969 opgerichte vereniging. En met succes. Diverse leerlingen van Kodokan behaalden op (inter)nationaal wedstrijdniveau fantastische resultaten. Zowel door dames als door heren zijn er Nederlandse, Europese en zelfs Wereldtitels behaald!

Nu de beperkingen voor contactsporten van de baan zijn, kan Kodokan zich weer richten op de toekomst. Judo en aikido zijn typisch sporten die van jong tot oud beoefend kunnen worden. Het maakt je niet alleen lichamelijk fit, maar ook mentaal wordt je er sterk van. Je leert discipline en doorzettingsvermogen. Het prikkelt vindingrijkheid en creativiteit. Het ontwikkelt de algehele motoriek en stimuleert zelfvertrouwen. Maar bovenal: het is gewoon heel erg leuk om te doen!

Een sport voor alle leeftijden

Kodokan is een van de weinige verenigingen waar ook de allerkleinsten al welkom zijn. Bij het zogenoemde tuimel-judo leren kinderen vanaf een leeftijd van 2,5 jaar valbreken, rollen en samenwerken in duo’s. De nadruk ligt bij deze categorie op bewegen, verbetering van de motoriek en coördinatievermogen. Ook staat wederzijds respect centraal. Vanaf 5 jaar begint de echte opbouw naar judo. En natuurlijk kan er dan ook overgestapt worden naar de Japanse verdedigingssport aikido.

Bij SV Kodokan wordt er lesgegeven door zeer ervaren en gediplomeerde docenten, waaronder ook 10-voudig wereldkampioen Hendrik Koppe.

Iedereen is welkom bij Kodokan. Van jong tot oud. Van beginner tot gevorderde. Vier dagen per week wordt er lesgegeven in de Dojo van Kodokan aan de Mercuriusweg. Twee dagen traint de vereniging in De Kraal in Weidevenne. Op verzoek worden er aan grotere groepen (van bijvoorbeeld scholen of bedrijven) ook trainingen zelfverdediging gegeven.

Wilt u zelf – of uw zoon of dochter – kennis maken met judo of aikido? U kunt altijd bij één van de lessen binnen komen lopen om te kijken of om mee te doen met een gratis proefles. Tijdelijk kan er voor 10 euro een strippenkaart worden gekocht voor 5 lessen. Als u daarna besluit lid te worden van Kodokan, wordt de 10 euro weer van het abonnementsgeld afgetrokken

Ook kunt u kosteloos meedraaien bij Kodokan tijdens de Sport’in op woensdag 25 of vrijdag 27 augustus. Op zaterdag 28 augustus, tijdens de sportbeurs, worden er demonstraties gegeven.

Heeft u vragen over tarieven, inschrijven of wilt u zich aanmelden voor een proefstrippenkaart dan kunt u contact opnemen met de ledenadministratie: [email protected] of via de website www.svkodokan.nl

Volg SV Kodokan ook via Facebook.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.2 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
1.8kmh
36 %
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.