Purmerend

Verhuizing gemeentewerf en milieustraat naar Baanstee Noord stap dichterbij

Purmerend – Afgelopen week stemde het college van burgemeester en wethouders van gemeente Purmerend in met het schetsontwerp van de nieuwe gemeentewerf en milieustraat. Deze verhuist van De Koog naar de Baanstee Noord. Vanuit deze locatie worden dagelijks alle werkzaamheden van de buitendienst uitgevoerd zoals het onderhoud aan de groenvoorziening, de wegen en bijvoorbeeld de gladheidsbestrijding.

De nieuwe locatie wordt de uitvalsbasis voor circa 200 medewerkers en de stalling van 130 voertuigen. Voor de inwoners wordt het een locatie waar zij hun afval op een gemakkelijke manier kunnen wegbrengen en waarbij zoveel mogelijk grondstoffen gescheiden worden ingezameld om te recyclen. 
 
Wethouder Paul van Meekeren: “We hebben een ambitie op het gebied van duurzaamheid. Met de nieuwbouw van de gemeentewerf en milieustraat op deze plek in Baanstee Noord kunnen we hier invulling aan geven. Het wordt een gebouw met groene daken, slim hergebruik van regenwater, voorzieningen voor flora en fauna en toepassing van windenergie. En het gebouw van de milieustraat wordt gerealiseerd met hergebruikte materialen.”

Verhuizing

De huidige locatie van de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat zorgt voor veel verkeersdrukte en biedt te weinig ruimte om in te kunnen spelen op de groei in bezoekers en afvalhoeveelheden voor de komende jaren. Ook de gemeentewerf is verouderd en te klein om er prettig te kunnen werken. De nieuwe gemeentewerf en milieustraat worden daarom gerealiseerd op een nieuwe locatie aan de Visserijweg in Baanstee Noord. Op de nieuwe locatie is ruimte om al deze werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast wordt het terrein zo ingericht dat er nog mogelijkheden zijn om in de toekomst uit te breiden.

Na verhuizing de oude locatie saneren?

Wat er na de verhuizing met de oude locatie aan de van IJsendijkstraat gedaan gaat worden is nog onbekend. Wel bekend is dat er op het deel van het terrein een ingekapselde sanering heeft plaatsgevonden. Op de locatie zou nog veel rotzooi uit vroegere tijden ingekapseld liggen. “Uit onderzoek komt voort dat de ondergrond met huisvuil verontreinigd is met zink, PAK’s en minerale olie. Bij eventuele herinrichting dient men rekening te houden met de aangetoonde verontreiniging.”

Zie onderstaande documentaire die gaat over de vuilstort en de verontreiniging.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.