14.6 C
Purmerend
dinsdag 11 juni 2024
Home* Wat u schrijftGlashart Purmerend zoekt twee bestuursleden

Glashart Purmerend zoekt twee bestuursleden

Purmerend – “Glashart Purmerend” heeft als doel het realiseren van een betaalbare glasvezelaansluiting voor zowel bewoners als bedrijven binnen de gemeente Purmerend. 

Hiervoor wordt de stichting “Glashart Purmerend” opgericht. Het bestuur van de stichting zal bestaan uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en twee algemene bestuursleden. Wij zijn nog op zoek een penningmeester en een algemeen bestuurslid.  Het gaat om onbezoldigd vrijwilligerswerk.

Voor alle bestuursleden geldt de voorwaarde dat zij in de gemeente Purmerend woonachtig moeten zijn en enthousiast moeten zijn over glasvezel en de mogelijkheid van glasvezelaansluiting binnen de gemeente.

We zoeken bestuursleden met de volgende profielen:

Penningmeester

Naast de algemene competenties (o.a. het effectief en constructief deelnemen aan bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten met stakeholders) en het nodige enthousiasme wordt van de penningmeester verwacht dat zij/hij:

 • in overleg met de andere bestuursleden het financieel beleid van de stichting vormgeeft en actueel houdt;
 • kennis van en inzicht in financiële processen heeft, de overige bestuursleden weet te adviseren over jaarrekening, begroting, e.d.;
 • weet welke informatie nodig  is om de uitvoering van financieel beleid te bewaken en op basis van deze informatie de uitvoering bewaakt;
 • jaarlijks de jaarrekening en begroting opstelt;
 • rekenmodellen (b.v. in Excel) ontwikkelt en ter beschikking van de stichting stelt met betrekking tot de verschillende mogelijkheden inzake het exploiteren/faciliteren van glasvezelnetwerk binnen de gemeente;
 • bereid is de genoemde rekenmodellen in overleg met de gemeente en de provincie
  Noord-Holland (en mogelijke andere stakeholders) te presenteren, te bespreken en toe te lichten en, waar van toepassing, terugkoppeling te verwerken;
 • contact onderhoudt met andere penningmeesters binnen vergelijkbare stichtingen, met name in Noord-Holland, om kennis en kunde uit te wisselen en daarmee het functioneren van de stichting voortdurend te verbeteren.

Algemeen bestuurslid

Naast de algemene competenties (o.a. het effectief en constructief deelnemen aan bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten met stakeholders) en het nodige enthousiasme wordt van het algemeen bestuurslid verwacht dat zij/hij:

 • het beleid van de stichting mede bepaalt en actueel houdt;
 • indien nodig, andere bestuursleden assisteert of vervangt;
 • actief deelneemt aan het bestuur en zich ontplooit overeenkomstig de eigen kwaliteiten, waar mogelijk op het gebied van bestuurs- en commissietaken.

Spreekt één van de bovenstaande vacatures je aan, en heb je interesse om zitting te nemen in het bestuur, neem dan contact op met Glashart Purmerend via ons contactformulier: www.glashartpurmerend.nl/contact of schrijf een e-mail naar: contact(@]glashartpurmerend.nl.

Voor informatie over (de invulling van) de profielen kun je contact opnemen met Harry Offermans (voorzitter) via harry.offermans(@]glashartpurmerend.nl of via telefoonnummer +31 (0)6 50 66 48 40 (ma. t/m vr. tussen 19:00 uur -21:30 uur).Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,934FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.6 ° C
16.2 °
12.2 °
69 %
1.8kmh
89 %
di
14 °
wo
14 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.