Purmerendwonen

BAM Wonen bouwt aan het water in Purmerend

Bunnik – BAM Wonen heeft de overeenkomst getekend met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en projectontwikkelaar Linden Groep voor de bouw van 125 woningen tussen het water van de Where en het groen van het Leeghwater park in Purmerend. In het project, genaamd ‘Klein Where’, wordt een dorpse setting gecreëerd, die bestaat uit onder meer twee-onder-een-kap en rijwoningen.

Het bijzondere aan Klein Where is dat het project niet alleen aan het water en tussen het groen ligt, maar ook nog eens vlakbij de binnenstad van Purmerend. Door de begrenzing met het groen en het water heeft Klein Where een besloten, veilig en rustig karakter, waarbij de drukte kan worden opgezocht in de stad.

Het project komt voort uit de ontwikkeling van AM en Linden Groep. Zij hebben het verouderde bedrijventerrein De Where getransformeerd tot een kleinschalig, groen woongebied. Groen voert de boventoon in dit project, zo is het slooppuin hergebruikt en worden de woningen aangesloten op stadsverwarming. Daarnaast wordt het regenwater zoveel mogelijk in het gebied opgeslagen en wordt met veel groen gewerkt.

Er worden vijf typen woningen gebouwd: starterswoningen, drie soorten rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen met elk hun eigen charme. BAM Wonen start dit begin december met de bouw, die in drie fases wordt uitgevoerd. In fase 1 worden 58 woningen gebouwd, waarvan de oplevering gepland staat voor het laatste kwartaal 2018.

Meer informatie op: http://www.kleinwhere.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Purmerend, en met name de wijk Overwhere Noord, staat bekend om haar vele groen. Dat is alleen maar gunstig. Niet alleen voor het milieu maar ook voor het aanzicht. Het Beusebos is een door wegen omsloten relatief klein gebied, maar toch geeft het een rustgevend aanzicht. Laat dat nu a.u.b. zo blijven. Alleen maar tussen de stenen doorrijden al of niet op de snelweg is niet echt aantrekkelijk.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: