Fietsersbond: maak fietspad langs spoor naar Purmerend

Zaandam/Purmerend – De Zaanse Fietsersbond bepleit een nieuw fietspand langs het spoor tussen Zaandam en Purmerend, vanaf station Oostzaan tot het Womerpad en daar vandaan is een goede verbinding nodig naar de Melkweg in Weidevenne, waardoor een directe aansluiting ontstaat op het centrum van Purmerend en op oostelijke woonwijken als de Gors, Purmer-Zuid en Overwhere.

De overheid verwacht veel meer verkeer vanuit Hoorn en Purmerend naar Amsterdam. De De A7/A8 wordt opgewaardeerd maar er wordt ook gezocht naar mogelijkheden om meer automobilisten op de fiets te krijgen. De voorgestelde route ligt langs de Zuiderweg, dit blijkt uit de corridorstudie van de provincie Noord-Holland.

Volgens de Fietsersbond kleven er minpunten aan deze route: veel vrachtverkeer vanwege de bedrijven die aan de Zuiderweg liggen, landbouwverkeer, auto’s die erg hard rijden, afsluitingen vanwege het verplaatsen van koeien en een matige verlichting.

Daarom vraagt de Fietsersbond de spoor-fietsroute te onderzoeken. Die heeft ook nadelen: duurder en het loopt – net als de spoorlijn – dwars door een Natura 2000-gebied. Volgens een tweet van Sonja Puhl-Diehle van de Fietserbond gaat het ministerie het plan serieus onderzoeken.

Bron: De Orkaan

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*