* Vervoer* ZaandamPurmerend

Fietsersbond: maak fietspad langs spoor naar Purmerend

Zaandam/Purmerend – De Zaanse Fietsersbond bepleit een nieuw fietspand langs het spoor tussen Zaandam en Purmerend, vanaf station Oostzaan tot het Womerpad en daar vandaan is een goede verbinding nodig naar de Melkweg in Weidevenne, waardoor een directe aansluiting ontstaat op het centrum van Purmerend en op oostelijke woonwijken als de Gors, Purmer-Zuid en Overwhere.

De overheid verwacht veel meer verkeer vanuit Hoorn en Purmerend naar Amsterdam. De De A7/A8 wordt opgewaardeerd maar er wordt ook gezocht naar mogelijkheden om meer automobilisten op de fiets te krijgen. De voorgestelde route ligt langs de Zuiderweg, dit blijkt uit de corridorstudie van de provincie Noord-Holland.

Volgens de Fietsersbond kleven er minpunten aan deze route: veel vrachtverkeer vanwege de bedrijven die aan de Zuiderweg liggen, landbouwverkeer, auto’s die erg hard rijden, afsluitingen vanwege het verplaatsen van koeien en een matige verlichting.

Daarom vraagt de Fietsersbond de spoor-fietsroute te onderzoeken. Die heeft ook nadelen: duurder en het loopt – net als de spoorlijn – dwars door een Natura 2000-gebied. Volgens een tweet van Sonja Puhl-Diehle van de Fietserbond gaat het ministerie het plan serieus onderzoeken.

Bron: De Orkaan

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.