22.4 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomePurmerendWinkeliers Peperstraat: “Dit gaat een keer fout!”

Winkeliers Peperstraat: “Dit gaat een keer fout!”

Purmerend- Winkeliers in de Peperstraat hebben een brandbrief naar de gemeente gestuurd en eisen een snelle oplossing. Volgens de winkeliers stapelen de klachten zich op voor wat betreft het verkeer door de Peperstraat. Hierdoor ontstaan soms gevaarlijke situaties. Bij de gemeente is sinds langere tijd bekend dat de verkeersdruk in de Peperstraat hoog is.

De klachten varieren van:

 • publiek dat zijn auto’s in de Peperstraat parkeert om even een boodschap te doen.
 • winkeliers die zijn auto’s de hele dag voor de deur laten staan.
 • veel te grote vrachtwagens die elkaar blokkeren bij het in- en uit rijden van de straat.
 • te hard rijdend verkeer door de straat.
 • publiek/winkeliers die schijnbaar de code van de paaltjes hebben en ook buiten laad- en los tijden, dus gewoon na 12 uur door de straat heen rijden.

Straatvertegenwoordiger Peperstraat John Wechgelaar “Verleden week reed er een witte bus na 12 uur met ongeveer 50-60 km/h door de straat heen. Als er op dat moment een kind vanuit een winkel naar buiten was gerend had ik niet willen weten wat er gebeurd was. Ik begrijp dat het een hele lastige materie is om op te lossen, wij als winkeliers spreken regelmatig automobilisten aan en dat is ook het enige wat wij kunnen doen.”

De gemeente Purmerend heeft de brandbrief in behandeling genomen en gaat in overleg met de winkeliers.

Update: Raadsvragen: DownloadSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

6 REACTIES

 1. Het is een wonder dat het goed gaat.
  Er staan borden voor het voetgangersgebied, maar niemand die ze ziet,
  Zoals laatst toen er op zaterdagmiddag een peloton fietsers met helmen op door de Peperstraat de Kaasmarkt op kwam rijden, elke keer dacht je dat het eind er was, maar dan kwam er weer een hele groep achteraan. Het was of er geen eind aan kwam. Toen wilden ze vanaf de Kaasmarkt het Padjedijk in fietsen, maar toen ging er toch een lichtje branden en begrepen ze dat dat niet ging. De leider voorop. Er staan overal bij iedere straat waar het voetgangersgebied begint een informatiebord, maar niemand die het ziet. En mensen zijn vaak heel blij als je ze er op attent maakt dat ze tot 12.00 uur mag fietsen. Onwetendheid speelt een grote rol. Het zou een verbetering zijn als de borden zo zouden worden geplaatst dat de mensen ze wel kunnen zien. Ter verbetering zou het ook goed zijn om meer bekendheid aan de regels te geven door middel van de publicaties waarover beschikt wordt. Met scootmobielen wordt ook regelmatig met te hoge snelheden gereden in het voetgangersgebied. Gister zag ik nog iemand rijden alsof ze tegen de muur wilde oprijden. Het zou zomaar kunnen. Een snelheidsbeperking gelijk aan voetgangers en een inhaalverbod om voetgangers niet in te halen zou ook een verbetering zijn. Zeker als je het gedrag ziet van de schoolkinderen die met hoge snelheid over de drukke markt fietsen zonder zich iets van de regels aan te trekken.

 2. Niet alleen door de Peperstraat is dit het geval. Ik vind ook vreemd dat een hondenuitlaatgebied tegelijk verbonden is met het fietspad, met name langs het kanaal. Je word daar regelmatig voor de sokken gereden door scheurende scooters (jongelui),canta’s, racefietsen en in sommige gevallen een auto die geen zin heeft om om te rijden. Ik heb reeds een brandbrief gestuurd naar de gemeente om van het fietspad een voetpad te maken, of een voetpad naast het fietspad. Tot mijn verbazing kreeg ik als antwoord dat zij dit niet nodig vinden omdat het altijd wel goed gaat. En afsluiting voor het fiets- en scooterverkeer frustraties op zal leveren. Als pleister op de wonde zou men dan opdracht geven om dienst handhaving een oogje in het zeil te laten houden. Helaas, ik ben ze nog niet tegengekomen. Ik loop zo’n drie to vier keer per dag over de dijk met m’n honden. Helaas, geen handhaving. Ook hier is wachten op ongelukken. Maar ja, vaak is het zo: “Indien het kalf verdronken is, dempt men de put”…

 3. Er bestaat zoiets als “Politie” heb ik gehoord. Dat zijn mannen of vrouwen die een uniform aan hebben. Heb ik ergens gelezen in boeken en op internet. Zij zijn gerechtigd te handhaven en boetes uit te delen. Vroeger liepen ze ook op straat … Maar dat is lang geleden.

 4. controleer dan ook meteen die scooters van de bezorgdiensten die als een idioot door de straat scheuren

 5. Het zijn niet de auto’s of de fietsers waar het hier om gaat. De leegstand van de winkels is hier het probleem. De Peperstraat, Hoogstraat,Dubbele buurt,Padjedijk waren altijd goud voor iemand die iets ondernemen wou. Nog,kom maar op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.4 ° C
23.3 °
21 °
66 %
0.5kmh
98 %
ma
22 °
di
19 °
wo
22 °
do
23 °
vr
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.