* Nazomer Feestweek112Purmerend

Nazomerfeestweek: ervaar de wereld van de hulpverleningsdiensten!

Purmerend – Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland organiseert tijdens de Nazomerfeestweek 2017 op zaterdag 9 september de jaarlijkse open dag op Brandweerkazerne Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan 50 in Purmerend. Er zijn diverse demonstraties die een realistisch beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.

Brandweer VR Experience

In Purmerend kun je ook de nieuwe Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland komen ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spe staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kan men ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Na deelname aan al deze activiteiten is er een heus “blusdiploma” te behalen.

Meer dan alleen brandweer

Op deze dag draait het niet alleen om Brandweer Nederland. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig, waardoor u een compleet beeld krijgt. Wie komen er allemaal? O.a. de Politie Purmerend, Koninklijke Marechaussee, Nederlandse Brandwonden Stichting, Ambulance Amsterdam met het Special Operations Respons Team, Veilig Verkeer Nederland, de Dierenambulance Amsterdam en het Rode Kruis.
Onder voorbehoud van beschikbaarheid is ook de E-One Crashtender van de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol, Brandweer Schiphol aanwezig. Deze zal aan het eind van de dag een spuitdemonstratie geven als afsluiting van de dag.

Parkeren?

Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zo veel mogelijk lopend of op de fiets.

Bezoek combineren?

Combineer deze dag met andere Nazomerfeestweek activiteiten. Zoals de open dag van het Purmerendse stadhuis en/of het grote “SKATE,BIKE en BMX  event” in het Leeghwaterpark.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.