18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* Nazomer FeestweekNazomerfeestweek: ervaar de wereld van de hulpverleningsdiensten!

Nazomerfeestweek: ervaar de wereld van de hulpverleningsdiensten!

Purmerend – Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland organiseert tijdens de Nazomerfeestweek 2017 op zaterdag 9 september de jaarlijkse open dag op Brandweerkazerne Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan 50 in Purmerend. Er zijn diverse demonstraties die een realistisch beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.

Brandweer VR Experience

In Purmerend kun je ook de nieuwe Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland komen ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spe staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kan men ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Na deelname aan al deze activiteiten is er een heus “blusdiploma” te behalen.

Meer dan alleen brandweer

Op deze dag draait het niet alleen om Brandweer Nederland. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig, waardoor u een compleet beeld krijgt. Wie komen er allemaal? O.a. de Politie Purmerend, Koninklijke Marechaussee, Nederlandse Brandwonden Stichting, Ambulance Amsterdam met het Special Operations Respons Team, Veilig Verkeer Nederland, de Dierenambulance Amsterdam en het Rode Kruis.
Onder voorbehoud van beschikbaarheid is ook de E-One Crashtender van de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol, Brandweer Schiphol aanwezig. Deze zal aan het eind van de dag een spuitdemonstratie geven als afsluiting van de dag.

Parkeren?

Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zo veel mogelijk lopend of op de fiets.

Bezoek combineren?

Combineer deze dag met andere Nazomerfeestweek activiteiten. Zoals de open dag van het Purmerendse stadhuis en/of het grote “SKATE,BIKE en BMX  event” in het Leeghwaterpark.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.