8.6 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home112Agent schiet persoon dood

Agent schiet persoon dood

Purmerend – Vrijdagochtend omstreeks 05.00 uur heeft er een schietpartij plaatsgevonden in de omgeving van de Burg. D. Kooimanweg, nabij het Eendenlaantje. Hierbij is iemand om het leven gekomen.

Wat er precies rond 5 uur is gebeurd, is nog onbekend. De politie doet geen mededelingen.

Een getuige zegt tegen het NHD dat hij vijf schoten hoorde en politie hoorde roepen “Staan blijven! Er is een wapen op je gericht!”

Getuigen hoorden rond half vijf de eerste schoten in de omgeving van de Kooimanweg. Tien minuten later hoorden ze weer knallen. Ook zou er sprake geweest zijn van een achtervolging, aldus de krant.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Omdat het een agent was die schoot, is het onderzoek en de woordvoering overgedragen aan de Rijksrecherche die op dit moment een groot onderzoek doet op de locatie. Wat er precies is voorgevallen kan de rijksrecherche nog niet zeggen.

Update 16:40 uur:

De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland een onderzoek gestart naar de toedracht van een schietincident in Purmerend op vrijdagochtend 1 september. Daarbij is een 41-jarige man uit Purmerend overleden. Het NFI zal sectie verrichten op het lichaam van het overleden slachtoffer. De drie bij het schietincident betrokken agenten zijn niet gewond geraakt. Zij worden vrijdagmiddag gehoord.

Foto’s: Haico Kats – www.haicokats.nl



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,902FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
9.5 °
6.7 °
72 %
7.2kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.