112Purmerend

Agent schiet persoon dood

Purmerend – Vrijdagochtend omstreeks 05.00 uur heeft er een schietpartij plaatsgevonden in de omgeving van de Burg. D. Kooimanweg, nabij het Eendenlaantje. Hierbij is iemand om het leven gekomen.

Wat er precies rond 5 uur is gebeurd, is nog onbekend. De politie doet geen mededelingen.

Een getuige zegt tegen het NHD dat hij vijf schoten hoorde en politie hoorde roepen “Staan blijven! Er is een wapen op je gericht!”

Getuigen hoorden rond half vijf de eerste schoten in de omgeving van de Kooimanweg. Tien minuten later hoorden ze weer knallen. Ook zou er sprake geweest zijn van een achtervolging, aldus de krant.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Omdat het een agent was die schoot, is het onderzoek en de woordvoering overgedragen aan de Rijksrecherche die op dit moment een groot onderzoek doet op de locatie. Wat er precies is voorgevallen kan de rijksrecherche nog niet zeggen.

Update 16:40 uur:

De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland een onderzoek gestart naar de toedracht van een schietincident in Purmerend op vrijdagochtend 1 september. Daarbij is een 41-jarige man uit Purmerend overleden. Het NFI zal sectie verrichten op het lichaam van het overleden slachtoffer. De drie bij het schietincident betrokken agenten zijn niet gewond geraakt. Zij worden vrijdagmiddag gehoord.

Foto’s: Haico Kats – www.haicokats.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.