13.5 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
Home* Nazomer FeestweekZevende editie Marktstadrun in aantocht

Zevende editie Marktstadrun in aantocht

Purmerend – De Marktstadrun wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en wel op zondag 10 september. Er zijn diverse afstanden, te weten de Kidsrun van 1 Engelse Mijl (EM), de 2 EM Scholierenrun, 4.5 en 8 Engelse Mijl en een halve marathon.

De organisatie verwacht rond de tweeduizend deelnemers aan de start. De na-inschrijving is vanaf 10.30 uur tot een half uur voor iedere start van een afstand in Concordia.

De start is voor het oude postkantoor aan de Gedempte Where. Deze wordt de hele dag afgesloten voor het verkeer. De finish is op de Koemarkt. De deelnemers worden onderweg op verschillende punten aangemoedigd door dj’s en andere optredens. De organisatie hoopt op veel publiek langs de route.

Kruispunten worden tijdelijk afgesloten door middel van verkeersregelaars. Kijk voor de routes en starttijden op www.marktstadrun.nl. RTV Purmerend doet de hele dag live verslag van het evenement, zowel vanaf de Koemarkt als op het parcours.

Het goede doel waar de atleten voor lopen is dit jaar Special Forces. Special Forces is in september 2013 gestart en heeft een samenwerkingsverband met verschillende sportclubs in Purmerend. Ze bieden verschillende sporten aan voor mensen met een beperking of aan autisme verwante stoornissen. Door te sporten worden ze fitter en sociaal vaardiger, zijn daardoor minder eenzaam en krijgen (meer) zelfvertrouwen.

Markstadwalk

Zaterdag 9 september begint het sportieve weekend al met de vierde MarktstadWalk. Ook zij wandelen voor het goede doel, Special Forces. De organisatie is dit jaar in handen van Spurd. Er hebben zich al rond de 150 wandelaars vooraf ingeschreven voor het evenement.

Er zijn ook dit jaar drie afstanden, te weten een Familywalk van bijna 6 kilometer, 13 en 25 kilometer. De start is vanuit Sport2000 aan de Dubbele Buurt 23 in Purmerend. Inschrijven en starten tussen 09.00-11.00 uur. Leuk detail is dat de wandelaars door het stadhuis wandelen.

Zie voor meer informatie: www.marktstadrun.nl of www.marktstadwalk.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
13.5 ° C
15 °
11.8 °
78 %
0.6kmh
6 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.