112Purmerend

Traumahelikopter landt in Overwhere

Purmerend – Veel hulpdiensten zijn vanmiddag ingezet voor een medische noodsituatie in de huisartsenpraktijk aan de Suze Groenewegstraat. Een traumahelikopter kwam naast twee ambulances en meerdere politie eenheden ter plaatste.

Veel buurtbewoners stonden te kijken. De inzet zou gaan voor een jong persoon. De persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Onbekend is wat er aan de hand was en hoe de toestand van deze persoon nu is.

Het team van de traumahelikopter

Het team van de trauma helikopter bestaat uit een trauma-arts (anesthesioloog, intensivist of traumachirurg), een piloot en een verpleegkundige. De arts is, naast de opleiding tot specialist, opgeleid om medisch specialistische hulp te verlenen buiten het ziekenhuis in sterk uiteenlopende omstandigheden. Op deze manier hoeven meer uitgebreide behandelingen, zoals die alleen in een ziekenhuis gegeven kunnen worden, niet pas in het ziekenhuis gestart te worden.

Foto’s: Haico Kats – www.haicokats.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.