112Purmerend

28 jarige Purmerender krijgt 18 jaar celstraf

Purmerend – De 28-jarige Purmerender Milco G. is gisteren in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie had 24 jaar geeist tegen G. Op 13 april 2015 pleegde hij een aanslag met een zelfgemaakt explosief op een woonboot in Wormer. Bij de explosie kwam de 53-jarige bewoner van de woonboot om het leven. De 51-jarige vrouw van het overleden slachtoffer raakte zwaargewond.

G. heeft in de rechtbank toegegeven dat hij een aanslag heeft gepleegd op de verkeerde boot. Zijn intentie was om een aanslag te plegen op de woonboot van een man die zijn zusje zou hebben verkracht.

Het OM had hoger beroep ingesteld omdat er uit het onderzoek sterke aanwijzingen naar voren waren gekomen die wezen op een stoornis bij de verdachte. Die waren wat het OM betreft zodanig ernstig dat een terugkeer in de maatschappij zonder behandeling onverantwoord zou zijn. De officier van justitie had in de eerste rechtszaak een gevangenisstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging geëist of, wanneer de rechtbank tbs niet mogelijke achtte, een gevangenisstraf van twintig jaar.

Nu heeft de Purmerender er een jaartje bij. De tbs werd in hoger beroep niet toegewezen.

Openbaar Ministerie eist 24 jaar tegen Purmerender in hoger beroep


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.