10.5 C
Purmerend
maandag 11 december 2023
Home11228 jarige Purmerender krijgt 18 jaar celstraf

28 jarige Purmerender krijgt 18 jaar celstraf

Purmerend – De 28-jarige Purmerender Milco G. is gisteren in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie had 24 jaar geeist tegen G. Op 13 april 2015 pleegde hij een aanslag met een zelfgemaakt explosief op een woonboot in Wormer. Bij de explosie kwam de 53-jarige bewoner van de woonboot om het leven. De 51-jarige vrouw van het overleden slachtoffer raakte zwaargewond.

G. heeft in de rechtbank toegegeven dat hij een aanslag heeft gepleegd op de verkeerde boot. Zijn intentie was om een aanslag te plegen op de woonboot van een man die zijn zusje zou hebben verkracht.

Het OM had hoger beroep ingesteld omdat er uit het onderzoek sterke aanwijzingen naar voren waren gekomen die wezen op een stoornis bij de verdachte. Die waren wat het OM betreft zodanig ernstig dat een terugkeer in de maatschappij zonder behandeling onverantwoord zou zijn. De officier van justitie had in de eerste rechtszaak een gevangenisstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging geëist of, wanneer de rechtbank tbs niet mogelijke achtte, een gevangenisstraf van twintig jaar.

Nu heeft de Purmerender er een jaartje bij. De tbs werd in hoger beroep niet toegewezen.

Openbaar Ministerie eist 24 jaar tegen Purmerender in hoger beroepSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.5 ° C
11.1 °
9.4 °
78 %
9.4kmh
100 %
ma
10 °
di
8 °
wo
7 °
do
6 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.