17.8 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
HomePolitiekLvD: Gemeente moet aandelen Stadsverwarming verkopen

LvD: Gemeente moet aandelen Stadsverwarming verkopen

Purmerend – “De gemeente Purmerend moet haar aandelen Stadsverwarming verkopen! Van het geld kunnen we beter woningen bouwen”, aldus raadslid Ernst van Damme.

“De 39 miljoen euro die we als gemeenschap in dit bedrijf hebben gestoken levert te weinig rendement op! En heeft het ons geen nadrukkelijke invloed opgeleverd op de kwaliteit, inhoud en prijs van de door het bedrijf geleverde producten.”

De prijs-/kwaliteitsverhouding van de Stadsverwarming is door de Lijst Van Damme ruim drie jaar geleden al aan de orde gesteld in de gemeenteraad. De raad heeft daar toen niets mee willen doen. “Verrassend is het dan ook dat de Stadspartij ineens ‘het licht heeft gezien’, zo blijkt uit het benoemen van de problemen in de Commissie Samenleving van 6 september 2017. Dat is ‘mosterd na de maaltijd’ en vooral drie jaar te laat”, aldus Ernst van Damme.

Met het verzilveren van ons aandelenpakket Stadsverwarming – door deze op de markt aan te bieden – maken we als gemeente direct gemeenschapsgeld vrij om te financieren in de realisatie van sociale woningen in onze stad.

“Voor een bedrag van 39 miljoen euro kunnen we op zijn minst 1000 sociale huurwoningen bouwen in onze stad. Met een gemiddelde huur van 400 euro levert dit de gemeente 4,8 miljoen bruto per jaar op. En dat is heel veel meer dan het jaarlijks uit te keren dividend van de Stadsverwarming aan de gemeente”, geeft het raadslid aan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,939FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.8 ° C
19 °
16 °
59 %
2.2kmh
100 %
do
17 °
vr
18 °
za
17 °
zo
18 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.