15.2 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomePurmerendTweede Little Free Pantry in Purmerend geopend

Tweede Little Free Pantry in Purmerend geopend

Purmerend – Aan de Barcelonahaven 13 in de Weidevenne is vanmiddag het tweede SoGoed winkeltje geopend. In het kastje staan levensmiddelen om te ruilen en/of voor mensen die weinig of geen geld hebben. De opening was voor rekening van de ambassadeur van dit winkeltje Mevr. Di Benedetto die een korte toespraak hield.

“Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar!”, geeft oprichter René Verhoogt van de stichting SoGoed aan. De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn.

De voornaamste reden is zo min mogelijk voedselverspilling, vaak krijg je zelf producten (gratis of in een pakket) of er is een koop nu 3 voor de prijs van twee actie en hou je onbedoeld spullen over die je of niet meer op krijgt of niet gebruikt en deze kan je doneren in het winkeltje. Het winkeltje werd direct bevoorraad door verschillende aanwezige mensen die hun overgebleven artikelen meteen doneerde aan het winkeltje.

Het principe van de LFP is simpel. Pak wat je echt nodig hebt, geef wat je kunt missen! In principe is het kastje het hele jaar open. Het voorraadkastje is in opdracht van de Stichting SoGoed gemaakt door medewerkers van Actief Talent in Purmerend.

Al eerder werd er dit jaar aan de Johan Wagenaarstraat 65 een SoGoed winkeltje geopend. Dit winkeltje is een succes. Steeds vaker is dit winkeltje leeg waarna door een oproep op social media deze ook weer vrij snel gevuld is.

Voor meer informatie kijkt u hier: https://www.facebook.com/littefreepantryweidevenne/ of bij de stichting SoGoed op: http://stichtingsogoed.nl

Relevant artikel:

Stichting SoGoed opent Little Free PantrySteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.2 ° C
16.2 °
14.4 °
83 %
3.1kmh
100 %
di
15 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.