* Wat u schrijft

Leerlingen obs De Delta gaan terug in de tijd

Leerlingen De Delta gaan terug in de tijd

Leerlingen van De Delta uit de Purmer-Zuid bezochten dinsdag 31 oktober het Rijksmuseum in Amsterdam. Ze kregen de kans om in de huid te kruipen van zeevaarders als Jacob van Heemskerk en speelden zijn expeditie bij Nova Zembla na.

Geschiedenisverhalen

Vooraf bepaalden ze welk karakter uit de geschiedenis het beste bij iedere leerling past. De leerlingen werden vervolgens verdeeld over drie verhalen uit het verleden. In het Rijksmuseum speelden ze die verhalen na op een speciaal podium. Tijdens hun bezoek aan het museum bekeken ze ook alles wat te maken had met hun verhaal. Zo leerden ze bijvoorbeeld hoe Van Heemkerk in die tijd de sterren gebruikte als kompas. Het was een heel leerzaam en leuk uitje voor de leerlingen van groep 6!

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.