Leerlingen obs De Delta gaan terug in de tijd

Leerlingen De Delta gaan terug in de tijd

Leerlingen van De Delta uit de Purmer-Zuid bezochten dinsdag 31 oktober het Rijksmuseum in Amsterdam. Ze kregen de kans om in de huid te kruipen van zeevaarders als Jacob van Heemskerk en speelden zijn expeditie bij Nova Zembla na.

Geschiedenisverhalen

Vooraf bepaalden ze welk karakter uit de geschiedenis het beste bij iedere leerling past. De leerlingen werden vervolgens verdeeld over drie verhalen uit het verleden. In het Rijksmuseum speelden ze die verhalen na op een speciaal podium. Tijdens hun bezoek aan het museum bekeken ze ook alles wat te maken had met hun verhaal. Zo leerden ze bijvoorbeeld hoe Van Heemkerk in die tijd de sterren gebruikte als kompas. Het was een heel leerzaam en leuk uitje voor de leerlingen van groep 6!

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt