9.4 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
Home* Spurd LeeghwaterbadSportief spelen tijdens KerstPurVak 

Sportief spelen tijdens KerstPurVak 

Purmerend – In de laatste week van de kerstvakantie zijn er in Purmerend in verschillende sportzalen en in het Leeghwaterbad diverse sportieve activiteiten van de KerstPurVak. De meeste activiteiten zijn voor basisscholieren en kleuters, maar er zijn ’s middags en ‘s avonds in aparte sportzalen ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Ook is er alle ochtenden KerstPurVak voor peuters in Wheermolen. De toegang is – behalve voor het zwembad – gratis.

De activiteiten van de KerstPurVak voor basisscholieren en kleuters zijn in de vakantieweek van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 januari 2018. De sport- en spelactiviteiten zijn in De Kraal en De Weide in Weidevenne, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord en sportzaal Karekiet in Overwhere. De KerstPurVak is er in deze sportzalen steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op verschillende momenten zijn er in diverse sportzalen gratis clinics: dansen van ER Studio, tennis van Elkerlyc, volleybal van ViP, badminton van Bavio, tag rugby van RugbyClub Waterland, voetbal van vpv Purmersteijn en FC Purmerend, tafeltennis van TSO en luchtacrobatiek. JOGG Purmerend promoot als onderdeel van een gezonde leefstijl water drinken en er zijn gratis workshops ‘koud koken’. Het programma van de PurVak in de kerstvakantie met de tijden en sportzalen, de speciale sport- en speelmaterialen en de sportclinics staat op de website van Spurd en van het Spurd-Leeghwaterbad.

Voor peuters

In sportzaal Sweelinckstraat in Wheermolen is er van 10.00 uur tot 12.30 uur PurVak voor peuters van twee tot en met zes jaar. Er zijn een ballenbad, driewielerparcours, springkussens en een kruipparcours en om 11.00 uur is er een voorleeshoek. Voor peuters zijn er speciale activiteiten en materialen in de kleine zaal van De Kraal en van De Weide. De openingstijden zijn gelijk aan die van de KerstPurVak voor basisschoolleerlingen en kleuters.

Vanaf dertien jaar

Dinsdag 2 januari tot en met vrijdag 5 januari is er van 13.30 uur tot 16.00 uur voor jongeren vanaf dertien jaar in sporthal De Beuk zaalvoetbal en woensdag van 19.30 uur tot 22.00 uur zijn er clinics voetbal. Dinsdag tot en met donderdag is er van 19.30 uur tot 22.00 uur voor deze groep KerstPurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid met elke avond naast sportieve activiteiten lekkere muziek van een DJ.

Zwembad

De activiteiten van de KerstPurVak voor kinderen vanaf vier tot en met veertien jaar in het zwembad in Purmerend zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Er zijn voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten, zoals loopmattenrace en slackline, proberen te balanceren op een strak gespannen band. De KerstPurVak bezoeken in het zwembad van Purmerend kost de geldende toegangsprijs. Deelnemers aan de PurVak kunnen voor en na de activiteiten van de KerstPurVak de voor recreatief zwemmen beschikbare baden gebruiken. Woensdag is er een gratis clinic waterpolo van WZ & PC en donderdag is er een clinic duiken van Duikcentrum Purmerend. Voor de clinic duiken is vooraf inschrijven voor € 2,50 bij de receptie in het Leeghwaterbad noodzakelijk.

Jaarlijks biedt Spurd met de PurVak duizenden kinderen en jongeren die in vakanties in de stad zijn sportief speelplezier. Spurd organiseert de KerstPurVak op verzoek van de gemeente.

Meer informatie op: http://www.spurd.nl/kerstpurvak-vier-dagen-vanafSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
10 °
8.9 °
80 %
7.2kmh
100 %
wo
10 °
do
11 °
vr
6 °
za
7 °
zo
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.