15.1 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
Home* RTVBomen over bomen in het Beusebos 

Bomen over bomen in het Beusebos 

Purmerend – Zo’n vijftig deelnemers kwamen woensdagavond naar Proeflokaal Bakker voor de opnamen van het programma NH Kiest Magazine van RTV-NH. Verslaggever/discussieleider Maarten Edelenbosch verzocht de deelnemers te gaan staan om zo de discussie wat levendiger te maken. Dat lukte prima, want toen na een introductiefilmpje wethouder Harry Rotgans vertelde blij te zijn met de komst van een hotel in het Beusebos, ging het meteen los. 

VVD Raadslid Bart van Elden: ‘Het is voor ons een belangenafweging. Een economische impuls is dan belangrijker dan groen. De VVD wil een hotel op zichtlocatie en het is pech dat er op die plek een bos staat.” Raadslid René Verhoogt betoogde dat GroenLinks niet tegen een hotel is, maar dat de discussie moet zijn “moeten we de natuur vernietigen of het hotel op een andere plek bouwen?” Melvin Smid: “De Stadspartij vindt een hotel erg belangrijk. Er zijn mogelijkheden voor ondernemers en het heeft een meerwaarde voor de stad.” Arie-Wim Boer van Leefbaar Purmerend wees op de grote plannen van het college en twijfelde aan de eerlijkheid. “Er wordt bewoners een rad voor ogen gedraaid.” D66 is voor de bouw van een hotel, maar volgens fractievoorzitter Patrick Blokzijl ’niet op die plek’. Voor een referendum zouden al vierduizend stemmen binnen zijn. Ernst van Damme van Lijst van Damme betitelde de keuze voor werkgelegenheid als ‘vuil spel’ en wees op het feit dat er nog geen beslissing is genomen over eventuele woningbouw in het Beusebos. Naast de politiek kwamen ook Vrienden van het Beusebos, onder andere Martien Roelofs en Eric Kooiman, aan het woord.

Luid en duidelijk

Beschuldigingen van ‘framing’ en ‘verdraaien van feiten’ vlogen over en weer. Zo zou de Provincie nog van niets weten’, is het bos ooit aangeplant, zijn de ondernemers wel of niet gehoord, wordt het hele bos (later) gekapt, komen er ook woningen, zijn bij aanleg reclamemast meer dan het afgesproken aantal bomen gekapt en gaan hotelgasten naar de binnenstad. Ook werd gesproken over het ooit bij het bos geplande autogebeuren en de boodschap van Wormerland dat ze geen interesse hebben in de plannen voor  bouw van een groot hotel op die plek. Het was voor belangstellenden een interessante bijeenkomst, waarbij de standpunten ‘luid en duidelijk’ werden uitgesproken. Wat ook duidelijk werd bij deze discussie, was dat voor- en tegenstanders letterlijk en figuurlijk lijnrecht tegenover elkaar staan.

De opname van gisteren van NH-Kiest vindt u hieronder.

Tekst: Piet Jonker
Foto’s: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
78 %
1.3kmh
100 %
wo
18 °
do
20 °
vr
21 °
za
19 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.