* TheaterPurmerend

Pip en Pelle starten crowdfunding voor zieke en arme kinderen!

Purmerend- Het bekende duo Pip en Pelle willen zich in gaan zetten voor minderbedeelde gezinnen en kinderen die in het ziekenhuis liggen. Door middel van een crowdfund-actie hopen ze geld binnen te halen om gratis voorstellingen in het ziekenhuis te kunnen geven en voor mensen die aangesloten zijn bij de Voedselbank.

“Op deze manier hopen wij ontspanning te bieden aan kinderen en ouders in deze gemeente, die het super hard nodig hebben” vertelt Ydwer Bosma, schrijver en medebedenker van het duo. “Zieke kinderen, hun broertjes, zusjes en vooral ook hun ouders zitten vaak in een hectische, onzekere en zware tijd. Wij willen als Pip en Pelle ontlading bieden en de zorgen voor iedereen eventjes wegnemen. Dit geeft vaak de gelegenheid om even adem te kunnen halen” zegt de nog 23- jarige theatermaker, met glinstering in zijn ogen. “Het geeft kracht en hoop. Theater en humor zijn daarvoor het beste medicijn”.

Pip en Pelle willen de voorstellingen dan ook vooral gaan geven aan kinderen die te ziek zijn, om tussen door naar huis te kunnen. Het populaire Purmerendse tv-duo hoopt met hun ingezamelde geld ook voorstellingen te kunnen geven voor kinderen en ouders die aangesloten zijn bij de Voedselbank in Purmerend en omstreken. “Alle kinderen in Purmerend, ook uit arme gezinnen, moeten in aanraking kunnen komen met de magie van theater, cultuur en amusement. Dit is zo belangrijk voor hun ontwikkeling. Dat moet niet inkomens afhankelijk zijn!”. Hiermee stellen ze meteen een maatschappelijk probleem aan de kaak; “Wij merken dat veel kinderen gepest worden, omdat zij bijvoorbeeld die ene bioscoopfilm niet hebben gezien of niet naar het pretpark kunnen gaan. Wij willen dat dagje uit wel bieden!”.

De crowdfunding is voor iedereen. “Particulieren en bedrijven kunnen ons al steunen vanaf 10 euro! En iedereen krijgt een tegenprestatie. Dat kan een cd zijn of vrijkaartjes, maar ook zelfs een complete voorstelling of bedrijfsreclame in onze films”

Iedereen kan de actie steunen via www.pipenpelleactie.tk

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.