21.3 C
Purmerend
dinsdag 26 september 2023
Home* wijkenToon Capel: verrassend succes wijknetwerkuurtje Gors

Toon Capel: verrassend succes wijknetwerkuurtje Gors

Purmerend – In oktober 2017 schreef de toen 91-jarige Toon Capel een column met de titel Gors tikkende tijdbom op Regio Purmerend. De column bleef niet zonder gevolg. Daarom delen we graag onderstaand bericht van Toon Capel met u en nodigen wij u van harte uit om deel te nemen:

Dag redactie, Het lijkt mij goed u bijgaand berichtje te sturen. Het begon immers met de berichtgeving op Regio Purmerend, waarvoor nogmaals dank.

In een eerdere uitgave van onze Wijkkrant Gors stond een artikel met de prikkelende kop Gors tikkende tijdbom? Daar is positief op gereageerd. Welzijnsorganisatie Clup organiseerde direct een Wijknetwerkuurtje in de gemeenschappelijke ruimte van het Woonkollektief wat spontaan ter beschikking was gesteld door bewoners. Er was meteen belangstelling voor van andere Gorsbewoners èn van beroepskrachten die in de wijk werkzaam zijn. Om samen met elkaar in gesprek te gaan over onze eigen buurt. Er gebeurde meer. Er is geen trefpunt in de wijk van en voor wijkbewoners zelf. Waar zij alleen en nadrukkelijk zij alleen over gaan en verantwoording voor willen nemen. Er is over gesproken. Er is een initiatiefgroepje gevormd van zes mensen om samen met bewoners in gesprek te gaan. Uitbreiding kan prima.

Het tweede wijknetwerkuurtje heeft inmiddels plaatsgevonden met een zeer levendige discussie over dit en andere buurtzaken. Mensen in de zorg ontmoeten elkaar voor het eerst. Het zal structureel iedere derde donderdag van de maand worden gehouden van 15.00 uur tot 16.00 uur, Veenweidestraat 4-G. Het is mogelijk het begin van een eigentijdse manier van  ontmoeten over menselijke zaken in onze eigen buurt. Praat U mee? Het initiatiefgroepje Trefpunt Gors is altijd op het Wijknetwerkuurtje aanwezig. Wij zijn natuurlijk ook wijkbewoners.

Met vriendelijke groet,

TOON CAPEL, 92 jaar jong.

 

 

Contactadressen:

Wijknetwerkuurtje: [email protected] l

Initiatiefgroepje Eigen trefpunt Gors, TOON CAPEL, 92 jaar jong: [email protected]

 

 
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,619FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
67 %
3.6kmh
100 %
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
19 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.