Verkiezingsborden. Voldoen ze nu wel aan de regels?

Purmerend – Was het verleden week nog een rommeltje met de verkiezingsborden in het straatbeeld, nu geven wij de politieke partijen toch een ruime voldoende. Verleden week kwam door ons onderzoek naar buiten dat de partijen hun borden hadden geplaatst op plekken waar dat niet mocht. Regels die de gemeenteraad zelf in 2013 heeft opgesteld in de Algemene Plaatselijke Verordening van Purmerend.

Door een fout van bureau verkiezingen was dit niet goed gecommuniceerd. Sommige partijen dachten dat de regels waren losgelaten, andere benadrukte vooral het document van bureau verkiezingen. Direct na onze berichtgeving is dit hersteld en zijn de partijen aangeschreven om de gemaakte fouten te herstellen.

Tijd voor ons om vandaag weer even een kort rondje door het Purmerendse te maken. Maar ondanks dat de partijen nu wel op de, juiste, regels zijn gewezen kwamen wij toch weer verkiezingsborden tegen die hier aan niet voldoen en zelfs op 1 lokatie (Tilburyplein) waar het direct gevaar op kan leveren omdat bussen en ander groot vervoer in het zicht wordt belemmerd.

Verleden week heeft Regio Purmerend hier een handhavingsverzoek voor ingediend. Deze is ontvangen door de gemeente. Wij wachten nu af wat er gaat gebeuren. Ons statement is gemaakt en wij wensen de partijen in aanloop naar de verkiezingen veel succes toe.

Lokatie rotonde Tilburyplein:

Borden van Stadspartij en Ouderenpartij AOV Purmerend. Direct op de kruising/rotonde. Beide borden belemmeren het zicht van groot vervoer. (zie foto)

Lokatie kruising Westerstraat/ Neckerdijk

Borden van Groep Hop en Ouderenpartij AOV Purmerend, binnen 30 meter van kruising

Lokatie kruising Burg. D. Kooimanweg/Terrein AH XXL

Borden van PvdA en Groep Hop, binnen 30 meter van kruising

Lokatie Waterlandlaan/Slenkstraat

Borden van Groep Hop en Stadspartij binnen 30 meter van kruising

Lokatie Frescobaldistraat/Verzetslaan

Bord Stadspartij binnen 30 meter van kruising.

Relevant artikel:

Voldoen de verkiezingsborden aan de regelgeving?

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*