PolitiekPurmerend

Eerste gesprekken coalitie-onderhandelingen mislukt: onvoldoende draagvlak

Purmerend – Op basis van het advies van verkenner Roald Helm heeft op initiatief van de Stadspartij een eerste gesprek plaatsgevonden met D66, GroenLinks, PvdA en Ouderenpartij AOV Purmerend. Gebleken is dat er onvoldoende draagvlak is voor een coalitie in deze samenstelling.

De Stadspartij, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met 6 zetels als grootste partij uit de bus kwam, beraadt zich op de vervolgstappen in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie en zegt binnenkort met een bericht over de vervolgstappen te komen.

Mogelijk dat de stadspartij de tweede optie, die de verkenner aangaf in zijn advies, gaat onderzoeken. De eventuele tweede optie, volgens advies verkenner Helm, is een samenstelling van D66, GroenLinks, PvdA en CDA. Deze samenstelling levert, inclusief de Stadspartij, een totaal op van 21 zetels.

Relevant artikel:

Advies bekend voor coalitieonderhandelingen Purmerend

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.