Eerste gesprekken coalitie-onderhandelingen mislukt: onvoldoende draagvlak

Purmerend – Op basis van het advies van verkenner Roald Helm heeft op initiatief van de Stadspartij een eerste gesprek plaatsgevonden met D66, GroenLinks, PvdA en Ouderenpartij AOV Purmerend. Gebleken is dat er onvoldoende draagvlak is voor een coalitie in deze samenstelling.

De Stadspartij, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met 6 zetels als grootste partij uit de bus kwam, beraadt zich op de vervolgstappen in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie en zegt binnenkort met een bericht over de vervolgstappen te komen.

Mogelijk dat de stadspartij de tweede optie, die de verkenner aangaf in zijn advies, gaat onderzoeken. De eventuele tweede optie, volgens advies verkenner Helm, is een samenstelling van D66, GroenLinks, PvdA en CDA. Deze samenstelling levert, inclusief de Stadspartij, een totaal op van 21 zetels.

Relevant artikel:

Advies bekend voor coalitieonderhandelingen Purmerend

 

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*