12.3 C
Purmerend
donderdag 1 juni 2023
HomePolitiekEerste gesprekken coalitie-onderhandelingen mislukt: onvoldoende draagvlak

Eerste gesprekken coalitie-onderhandelingen mislukt: onvoldoende draagvlak

Purmerend – Op basis van het advies van verkenner Roald Helm heeft op initiatief van de Stadspartij een eerste gesprek plaatsgevonden met D66, GroenLinks, PvdA en Ouderenpartij AOV Purmerend. Gebleken is dat er onvoldoende draagvlak is voor een coalitie in deze samenstelling.

De Stadspartij, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met 6 zetels als grootste partij uit de bus kwam, beraadt zich op de vervolgstappen in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie en zegt binnenkort met een bericht over de vervolgstappen te komen.

Mogelijk dat de stadspartij de tweede optie, die de verkenner aangaf in zijn advies, gaat onderzoeken. De eventuele tweede optie, volgens advies verkenner Helm, is een samenstelling van D66, GroenLinks, PvdA en CDA. Deze samenstelling levert, inclusief de Stadspartij, een totaal op van 21 zetels.

Relevant artikel:

Advies bekend voor coalitieonderhandelingen Purmerend

 

 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,277FansLike
2,236VolgersVolg
1,589VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.3 ° C
13.3 °
11.1 °
79 %
5.8kmh
100 %
do
12 °
vr
17 °
za
19 °
zo
18 °
ma
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.