* Gemeenteraadsverkiezingen 2018PolitiekPurmerend

Vertraging coalitievorming Purmerend

Purmerend – Stadspartij, CDA, PvdA en D66 zoeken een nieuwe coalitiepartner. Na een aantal weken onderhandelen heeft de fractie van GroenLinks besloten de gesprekken niet voort te zetten. Stadspartij, CDA, PvdA en D66 betreuren dit besluit.

Over een aantal onderwerpen is consensus bereikt tussen de onderhandelaars van de deelnemende partijen. Deze afspraken zijn aan de fracties voorgelegd. Over het onderwerp Kom A7 – het Beusebos liepen de onderhandelingen stroever. Eerder was al afgesproken om voor het hotel in de kom A7 / het Beusebos een alternatieve locatie te zoeken. Mocht deze locatie niet gevonden worden, zou de beslissing omtrent de bouw van het hotel aan de raad gelaten worden. Maar helaas was dit voor de fractie van GroenLinks ineens toch onbespreekbaar en op basis hiervan heeft zij besloten de onderhandelingen stop te zetten.

De onderhandelaars van de resterende partijen zien voldoende basis om met elkaar verder te praten. Op korte termijn zullen gesprekken worden gevoerd met een mogelijke vijfde partij.

De resterende partijen bedanken de onderhandelaars van GroenLinks voor hun constructieve inbreng en samenwerking bij de gevoerde gesprekken.

GroenLinks reageert in een persbericht als volgt:

We hebben ons uiterste best gedaan om het behoud van het gehele Beusebos zonder voorbehoud in het coalitieakkoord te krijgen, dat is niet gelukt. GroenLinks heeft er zo geen vertrouwen in dat het Beusebos in zijn geheel blijft bestaan. Hierdoor voelen wij ons uiteindelijk genoodzaakt om uit de onderhandelingen te stappen. Dit is voor GroenLinks een ingrijpend besluit. Een van de raadsleden van GroenLinks kan zich niet verenigen met dit besluit en zegt het raadslidmaatschap op. Dat betreuren wij zeer.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.