Vertraging coalitievorming Purmerend

Purmerend – Stadspartij, CDA, PvdA en D66 zoeken een nieuwe coalitiepartner. Na een aantal weken onderhandelen heeft de fractie van GroenLinks besloten de gesprekken niet voort te zetten. Stadspartij, CDA, PvdA en D66 betreuren dit besluit.

Over een aantal onderwerpen is consensus bereikt tussen de onderhandelaars van de deelnemende partijen. Deze afspraken zijn aan de fracties voorgelegd. Over het onderwerp Kom A7 – het Beusebos liepen de onderhandelingen stroever. Eerder was al afgesproken om voor het hotel in de kom A7 / het Beusebos een alternatieve locatie te zoeken. Mocht deze locatie niet gevonden worden, zou de beslissing omtrent de bouw van het hotel aan de raad gelaten worden. Maar helaas was dit voor de fractie van GroenLinks ineens toch onbespreekbaar en op basis hiervan heeft zij besloten de onderhandelingen stop te zetten.

De onderhandelaars van de resterende partijen zien voldoende basis om met elkaar verder te praten. Op korte termijn zullen gesprekken worden gevoerd met een mogelijke vijfde partij.

De resterende partijen bedanken de onderhandelaars van GroenLinks voor hun constructieve inbreng en samenwerking bij de gevoerde gesprekken.

GroenLinks reageert in een persbericht als volgt:

We hebben ons uiterste best gedaan om het behoud van het gehele Beusebos zonder voorbehoud in het coalitieakkoord te krijgen, dat is niet gelukt. GroenLinks heeft er zo geen vertrouwen in dat het Beusebos in zijn geheel blijft bestaan. Hierdoor voelen wij ons uiteindelijk genoodzaakt om uit de onderhandelingen te stappen. Dit is voor GroenLinks een ingrijpend besluit. Een van de raadsleden van GroenLinks kan zich niet verenigen met dit besluit en zegt het raadslidmaatschap op. Dat betreuren wij zeer.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*