14.7 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeNatuurBeusebos is groener dan ooit!

Beusebos is groener dan ooit!

Purmerend – In de mailbox van onze redactie kwamen deze foto’s binnen van het Beusebos. Volgens de maker zijn deze vanavond gemaakt. De maker was het zat dat het bos, waar hij al 25 jaar komt, afgesloten is voor wandelaars. De gemeente heeft namelijk het bos afgesloten omdat er spijkermatten waren gevonden en daardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. 

“Ik heb daar zo’n 1 uur gewandeld. Wat mij opviel was dat de kleine crosspaden door riet en ander gewas al was overgenomen. Ook merkte ik dat de populatie insecten significant is toegenomen en daardoor ook het aantal vogels. Het gekwetter hield niet op, veel meer dan normaal. De open vlakte in het midden heeft veel te verduren gehad door de crossers maar ook hier zie ik nieuw gewas uit de grond komen. Ook constateerde ik een toename in het aantal vogelnesten. Hierbij ontvangen jullie een deel van de foto’s en verzoek jullie mijn naam niet bekend te maken.”

Foto’s: Aangeleverd. Naam bekend bij de redactie.

 

Relevante artikelen:

Vrienden van het Beusebos: “College heeft onrechtmatig het bos afgesloten”

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Grove vernielingen in het Beusebos (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
16.2 °
12.8 °
63 %
2.2kmh
100 %
wo
14 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.