NatuurPurmerend

Beusebos is groener dan ooit!

Purmerend – In de mailbox van onze redactie kwamen deze foto’s binnen van het Beusebos. Volgens de maker zijn deze vanavond gemaakt. De maker was het zat dat het bos, waar hij al 25 jaar komt, afgesloten is voor wandelaars. De gemeente heeft namelijk het bos afgesloten omdat er spijkermatten waren gevonden en daardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. 

“Ik heb daar zo’n 1 uur gewandeld. Wat mij opviel was dat de kleine crosspaden door riet en ander gewas al was overgenomen. Ook merkte ik dat de populatie insecten significant is toegenomen en daardoor ook het aantal vogels. Het gekwetter hield niet op, veel meer dan normaal. De open vlakte in het midden heeft veel te verduren gehad door de crossers maar ook hier zie ik nieuw gewas uit de grond komen. Ook constateerde ik een toename in het aantal vogelnesten. Hierbij ontvangen jullie een deel van de foto’s en verzoek jullie mijn naam niet bekend te maken.”

Foto’s: Aangeleverd. Naam bekend bij de redactie.

 

Relevante artikelen:

Vrienden van het Beusebos: “College heeft onrechtmatig het bos afgesloten”

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Grove vernielingen in het Beusebos (video)

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.