Beusebos is groener dan ooit!

Purmerend – In de mailbox van onze redactie kwamen deze foto’s binnen van het Beusebos. Volgens de maker zijn deze vanavond gemaakt. De maker was het zat dat het bos, waar hij al 25 jaar komt, afgesloten is voor wandelaars. De gemeente heeft namelijk het bos afgesloten omdat er spijkermatten waren gevonden en daardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. 

“Ik heb daar zo’n 1 uur gewandeld. Wat mij opviel was dat de kleine crosspaden door riet en ander gewas al was overgenomen. Ook merkte ik dat de populatie insecten significant is toegenomen en daardoor ook het aantal vogels. Het gekwetter hield niet op, veel meer dan normaal. De open vlakte in het midden heeft veel te verduren gehad door de crossers maar ook hier zie ik nieuw gewas uit de grond komen. Ook constateerde ik een toename in het aantal vogelnesten. Hierbij ontvangen jullie een deel van de foto’s en verzoek jullie mijn naam niet bekend te maken.”

Foto’s: Aangeleverd. Naam bekend bij de redactie.

 

Relevante artikelen:

Vrienden van het Beusebos: “College heeft onrechtmatig het bos afgesloten”

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Grove vernielingen in het Beusebos (video)

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*