20 C
Purmerend
zondag 4 juni 2023
HomePurmerendVrienden van het Beusebos: "College heeft onrechtmatig het bos afgesloten"

Vrienden van het Beusebos: “College heeft onrechtmatig het bos afgesloten”

Purmerend – De stichting vrienden van het Beusebos vindt dat het college van Purmerend het Beusebos onrechtmatig heeft afgesloten. Dit schrijft de stichting in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Het Beusebos is op 12 april dit jaar gesloten voor publiek. Sinds die tijd mag er niemand zonder toestemming het gebied betreden. 

Begin dit jaar was er sprake van ongewenste activiteiten zoals motorcrossen en grove vernielingen, waarop besloten is het gebied voor iedereen te sluiten. De stichting was blij met de afsluiting omdat de natuur in het gebied de kans kreeg om zich te herstellen nadat een groot gedeelte was verwoest door motorcrossers.

Na juridische consultatie vinden zij nu dat de afsluiting te lang duurt. “Het openbare karakter van het Beusebos stelt immers beperkingen aan uw eigenaarsrechten. U had de orde en veiligheid moeten handhaven door gebruik te maken van uw publiekrechtelijke bevoegdheden. Wij kunnen geen enkele reden bedenken waarom wandelaars niet in het Beusebos mogen komen. Dit gebied is altijd openbaar geweest. Het is bedoeld als recreatief uitloopgebied en stedelijk groen. Het heeft nog altijd deze bestemming  en wordt ook als zodanig benoemd in het coalitieakkoord.”

De stichting verzoekt het college om per direct het Beusebos weer toegankelijk te maken voor wandelaars: “Het crossen kan op grond van uw Algemene Plaatselijke Verordening worden verboden (art. 98), en is eigenlijk redelijk makkelijk te voorkomen door ter plekke, ter hoogte van de ingang van de ingang van het hek om de reclamezuil, een voorziening te maken die entree alleen voor voetgangers mogelijk maakt. Een verbodsbord  voor gemotoriseerd verkeer erbij en dan zijn de voorzieningen, en de mogelijkheid eventueel op te treden, compleet.”, zo schrijft de stichting die binnen 14 dagen een antwoord van het college verwacht.

Relevante artikelen:

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Grove vernielingen in het Beusebos (video)

Beusebos is groener dan ooit!


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. De mooie truc van Gemeente Purmerend, eerst het bos afzonderen van/voor het publiek en dan de boel omzagen.
    Wat je niet weet mis je niet!

  2. wat zijn die mensen van die stichting toch ratten. gesloten door vernieling van motorcrossers? er werden verdomme spijkermatten geplaats waar elke wandelaar fietser of brommer in kon komen. de crossers die hebben aan de noodbel getrokken. en de stichting die vond dat maar wat fijn

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,291FansLike
2,236VolgersVolg
1,590VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20 ° C
21.8 °
17 °
54 %
5.8kmh
12 %
zo
19 °
ma
17 °
di
17 °
wo
17 °
do
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.