18.6 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home* hondSchaf de hondenbelasting af? (poll)

Schaf de hondenbelasting af? (poll)

Purmerend – Vanavond wordt er een motie behandeld in de gemeenteraad. De motie roept op om per direct te stoppen met het innen van hondenbelasting. De motie is ondertekend door Leefbaar en VVD en wordt ondersteund door de PVV.

De partijen vinden dat hondenbelasting een selectieve vorm van belastingheffing is en dat het oorspronkelijke doel  van het heffen van hondenbelasting (het controleren van het aantal honden per gemeente en om het verspreiden van hondsdolheid te beperken) achterhaald is.

De partijen vinden ook dat voor velen het houden van een hond bijdraagt aan het tegengaan van eenzaamheid en bevorderlijk is voor de sociale contacten en ook dat de gemeente streng(er) moet gaan handhaven op het gebied van de bestaande wet- en regelgeving, ten aanzien van het hondenbeleid.

Hondeneigenaren zijn jaarlijks in Purmerend €72,00 per hond kwijt.

Update: bijgewerkte motie hier. Dekking wordt gevonden in het overschot van de begroting.

Schaf de hondenbelasting af?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Relevant artikel:

Purmerend sluit 2017 af met positief saldo van 2.1 miljoenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
71 %
1.3kmh
97 %
vr
18 °
za
17 °
zo
21 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.