* hondPurmerend

Schaf de hondenbelasting af? (poll)

Purmerend – Vanavond wordt er een motie behandeld in de gemeenteraad. De motie roept op om per direct te stoppen met het innen van hondenbelasting. De motie is ondertekend door Leefbaar en VVD en wordt ondersteund door de PVV.

De partijen vinden dat hondenbelasting een selectieve vorm van belastingheffing is en dat het oorspronkelijke doel  van het heffen van hondenbelasting (het controleren van het aantal honden per gemeente en om het verspreiden van hondsdolheid te beperken) achterhaald is.

De partijen vinden ook dat voor velen het houden van een hond bijdraagt aan het tegengaan van eenzaamheid en bevorderlijk is voor de sociale contacten en ook dat de gemeente streng(er) moet gaan handhaven op het gebied van de bestaande wet- en regelgeving, ten aanzien van het hondenbeleid.

Hondeneigenaren zijn jaarlijks in Purmerend €72,00 per hond kwijt.

Update: bijgewerkte motie hier. Dekking wordt gevonden in het overschot van de begroting.

Schaf de hondenbelasting af?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Relevant artikel:

Purmerend sluit 2017 af met positief saldo van 2.1 miljoen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.